Terör operasyonundan dönen tabur törenle karşılandı

Terör operasyonundan dönen tabur törenle karşılandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyondan dönen jandarma özel harekat taburu için Şanlıurfa'da tören düzenlendi- Vali Küçük: - "Canınızı ortaya koydunuz, kem gözlü insanların gözlerini kör ettiniz. Hiç kimsenin yapamayacağı bir işi

ŞANLIURFA (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik sona eren operasyona katılan ve 7 şehit veren jandarma özel harekat taburu, Şanlıurfa'da törenle karşılandı.

Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütünün faaliyetlerini sona erdirmek, kamu güvenliği, asayiş ve huzuru yeniden tesis etmek için düzenlenen operasyona katılmak üzere geçici görevle ilçeye giden İl Jandarma Komutanlığına bağlı Özel Harekat Taburu'nun dönüşü dolayısıyla ailelerin de katılımıyla tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığındaki törende konuşan Vali İzzettin Küçük, "Kahraman evlatlarımız" diye seslendiği askerlerin durumuyla ilgili operasyonlar esnasında komutanlardan sürekli bilgi aldığını söyledi.

Türk milletinin operasyon süresince askerlerin arkasında durduğunu belirten Küçük, mücadele esnasında taburdan 7 askerin şehit düştüğünü hatırlattı.

Askerlerin çok önemli bir başarıya imza attığını vurgulayan Küçük, "7 kahramanımız mertebelerin en yükseğine ulaştı. Onları rahmetle ve minnetle anıyorum. Aileleri ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Pek çok yaralanan askerimiz de oldu. Onlara da acil şifalar diliyorum. Sizlere sonsuz şükranlarımız var. Çok önemli bir iş başardınız, bunun herkes farkında. Öyle sıradan bir iş başarmadınız. Bu iş yol yapmaya, köprü yapmaya, hastane yapmaya benzemez. Canınızı ortaya koydunuz, kem gözlü insanların gözlerini kör ettiniz. Hiç kimsenin yapamayacağı bir işi yaptınız. Hoş geldiniz. " diye konuştu.

Küçük, daha sonra gösterdikleri başarı dolayısıyla İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü'ye plaket takdim etti.

Törende operasyonda şehit olan taburda görevli teğmen Recep Erdoğan, astsubay üstçavuşlar Kenan Yıldız ve Nusret Atmaca, uzman çavuşlar Bekir Şimşek, Sercan Yılmaz ve Osman Kaya ile uzman onbaşı Sedat Sağır için 7 kurban kesildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :