Terör mağduru bin 700 aileye yardım

Terör mağduru bin 700 aileye yardım

Dicle EDAŞ tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki bin 700 aileye gıda yardımı yapıldı

DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (Dicle EDAŞ) tarafından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan bin 700 aileye gıda yardımında bulunuldu.

Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, yaptığı açıklamada, bölgenin enerji şirketi olmanın verdiği sorumlulukla evlerini terk eden ve mağduriyet yaşayan Sur ilçesi sakinlerine yardım yaptıklarını belirtti.

Sur mağdurları için "Dicle EDAŞ’tan Sur'a Gönül Köprüsü" adı altında yardım kampanyası düzenlediklerini anlatan Yaka, temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan ve 6 bin kişiye yetecek miktardaki gıda paketlerini bin 700 aileye dağıttıklarını söyledi.

Peynir, zeytin, salça, bulgur, yağ, makarna, helva, şeker ve çay gibi gıda ürünlerinin bulunduğu 10'ar kilogramlık yardım paketlerinin DEDAŞ'a ait depoda, personel tarafından hazırlandığını ifade eden Yaka, yardım paketlerinin 40 araç ve 80 kişiden oluşan ekip tarafından ailelere ulaştırıldığını kaydetti.

- "Dicle EDAŞ ekipleri bu kez yardım için kapıları çaldı"

Yaka, yardım paketlerinin, Sur'dan göç ederek kentin değişik yerlerine yerleşmek zorunda kalan ailelere, oluşturulan liste doğrultusunda dağıtıldığını dile getirerek, "Daha önce arızanın giderilmesi, kayıp kaçak denetimi ve faturalandırma gibi sebeplerle evlerin kapısını çalan Dicle EDAŞ ekipleri bu kez yardım için kapıları çaldı. Yardım malzemelerini alan Sur mağdurları bize teşekkür etti. Bu bölgedeki sosyal sorumluluğunuzun farkındayız ve bunu yerine getirmek için şirket imkanlarını zorlayacağız" diye konuştu.

Oluşturdukları liste doğrultusunda, çağrı merkezinin, yardım götürülecek aileleri önceden bilgilendirdiğini aktaran Yaka, ailelerin istediği adrese yardım malzemelerini teslim ettiklerini kaydetti.

Yaka, "Amacımız, kötü günde de vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermektir" ifadesini kullandı.


Terör mağduru bin 700 aileye yardım

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :