Terör mağduru aileye kaymakamlık sahip çıktı

Terör mağduru aileye kaymakamlık sahip çıktı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Nusaybin'den, terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle ayrılarak Midyat'a gelen 10 kişilik aileye, kaymakamlık ve İlçe Müftülüğünce ev kiralandı- Kaplan:"Çok sıkıntılı günler geçirdik. Kaymakam v

MARDİN (AA) - Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinden, terör saldırıları nedeniyle ayrılarak Midyat'a gelen 10 kişilik aileye kaymakamlık ve İlçe Müftülüğü sahip çıktı.

Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca başlatılan operasyon sürüyor.

Teröristlerin saldırılarından duydukları endişe nedeniyle ilçeden ayrılarak Midyat'a gelen Kaplan ailesi, burada kurdukları çadırda yaşamaya başladı.

Durumu öğrenen Kaymakam Oğuzhan Bingöl tarafından aile ve beraberlerinde getirdikleri hayvanlar için Ortaçarşı Mahallesi'nde ahırı bulunan bir ev kiralandı.

Muhammed Kaplan, yaptığı açıklamada, Nusaybin'de hayvancılıkla uğraştığını, ilçedeki olaylar nedeniyle ailesi ile Midyat'a gelmek zorunda kaldıklarını söyledi.

"Çok sıkıntılı günler geçirdik. Kaymakam ve İl Müftüsü bize yardımcı oldular, tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Allah onlardan razı olsun" diyen Kaplan, kendileri için kiralanan eve yerleşeceklerini belirtti.

Kaplan'ın eşi Harbiye Kaplan ise Kürtçe, kendilerine sahip çıkan ve her türlü kolaylığı sağlayan yetkililere teşekkür ettiklerini ifade etti.

Kaymakam Bingöl, ailenin ilçeye geldiğini ve mağdur olduklarını muhtardan öğrendiklerini belirterek, aileyi ilk olarak Mercimekli Mahallesi'nde bir eve yerleştirdiklerini söyledi.

Ailenin köyde tüm ihtiyaçlarının karşılandığına işaret eden Bingöl, aile için yanlarında getirdiği hayvanların mağdur olmaması amacıyla bir de ahır kiraladıklarını belirtti.

Ailenin kendilerine bilgi vermeden ilçe merkezine yakın bir alanda çadır kurarak orada yaşamaya başladığı bilgisini aldıklarını dile getiren Oğuzhan Bingöl, aileyi bu kez de Ortaçarşı Mahallesi'nde ahırı bulunan bir eve yerleştirdiklerini kaydetti.

Bingöl, evin tüm bakım ve onarımının yapıldığını, buzdolabı, çamaşır makinesi, halı ve temel gıda malzemesi desteği sunulduğunu da aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :