'Terör çözülürse Türkiye’yi kimse tutamaz'

'Terör çözülürse Türkiye’yi kimse tutamaz'

Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çözüm sürecine değinerek, “Bu terör belasını geride bırakabilirsek, bizi hiçbir güç tutamaz” dedi

 

Bakan Bağış, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndan düzenlenen ''5. Alışveriş Merkezi Yatırımları Konferansı''nın açılışında sektör temsilcilerine hitap etti.Çözüm sürecinin çok önemli olduğunu anlatan Bakan Bağış, “Dışarıdan bakıldığı zaman kendi içerisinde kargaşa yaşayan, kendi içerisinde belirli bir kesimin sorunları olduğu çatışma imajı verdiği bir ülkenin yatırım çekmesi de çok zor turizm de patlaması da çok zor. Gerçekten uluslar arası alışverişin bir merkezi olması da kolay değil. Türkiye bu sorunlarını çözerse ki, çözmek için ne kadar çok çaba sarf ettiğimizin sizlerde farkındasınız. Bu terör belasını geride bırakabilirsek bu ülkede tarih boyunca olduğu gibi birlikte huzur içerisinde ter döküp, üretip daha refah ve zenginlik içerisinde yaşamayı ortaya koyabilirsek bizi hiçbir güç tutamaz. Üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği üyelerinin ihtiyaç duyduğu enerji kaynaklarının yüzde 75’i bizim sınırlarımızda. Avrupa bugün belki ekonomik olarak bizden daha güçlü ama ortalama yaşı 45 bizimki 29. Başbakanımızın çağrılarıyla da her geçen gün daha da dinamik, genç nüfusa kavuşmamız söz konusu” dedi.

Egemen Bağış, “Üye olup olmamamız ikinci bir konudur ama bizim Almanya’nın otoban, İsveç’in demokrasi ve insan hakları, Fransa’nın gıda hijyen, İngiltere’nin eğitim, İtalya’nın moda ve marka standartlarına kavuşmamız bizim bu millete adeta boynumuzun borcudur, onun için Avrupa Birliği süreci çok önemli. Türkiye bugün kimilerinin bahar dediği kimilerinin uyanış dediğini Ortadoğu’daki demokratikleşme hareketlerinin de ilham kaynağıdır ama aynı zamanda ekonomik potansiyeli canlandırmak için atılan yeni adımlarında aslında fikir babasıdır ilham kaynağıdır” diye konuştu.

Türkiye'de 4 binin üzerinde Alman şirketinin, binin üzerinde Fransız şirketinin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Bağış, ''Çok enteresandır, Türkiye'de en çok yatırımı olan ülkeler, Türkiye'nin AB sürecine en temkinli yaklaşan ülkelerdir. Türkiye'den en çok yatırım çeken ülkeler ise Türkiye'nin AB sürecine destek veren ülkelerdir'' dedi. Bağış, sektör temsilcilerinden, katıldıkları uluslararası toplantılarda, Türkiye'nin AB sürecine temkinli yaklaşan ülkelerin siyasetçilerine Türkiye'nin ekonomik potansiyelini hatırlatmaları çağrısı yaptı.

 

Etiketler :