Termal tesislerde doluluk yüzde 90'lara ulaştı

Termal tesislerde doluluk yüzde 90'lara ulaştı

Türkiye'nin, 30 bin yatak kapasitesi ile önemli termal turizm merkezlerinden Afyonkarahisar'daki tesislerde, bayram tatilini değerlendiren yerli turistin ilgisi ile doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı- Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban:- "Özellikle ort

AFYONKARAHİSAR (AA) - CANAN TÜKELAY - Türkiye'nin termal tesis yatak kapasitesinin yaklaşık üçte birinin bulunduğu Afyonkarahisar'da, Kurban Bayramı tatilinde doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığı bildirildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilin 30 bin yatak kapasitesi ile termal turizm açısından dünyanın önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Yaz ve kış sezonunda söz konusu tesislerde yüzde 60-70'in üzerinde doluluk gerçekleştiğini anlatan Çoban, "Bayram tatilinin özellikle 9 güne çıkması sayesinde hemen hemen tüm termal otellerimizde ciddi bir yoğunluk var." dedi.

Hem 5 yıldızlı oteller hem de diğer termal tesislerde ciddi yoğunluk yaşandığını vurgulayan Çoban, "Özellikle orta gelir seviyesine hitap eden tesislerin tamamı doldu. 5 yıldızlı otellerde de doluluk oranı yüzde 80-90'lara ulaştı. Önümüzdeki 1-2 günlük rezervasyonlarla bunun yüzde 100'e ulaşmasını bekliyoruz. Afyonkarahisar tarihi bir şehir, termalin, lezzetin başkenti. Sucuk, kaymak ve lokum gibi harika lezzetlerimiz var. Bunun yanında Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı bu topraklarda başlattı. Yani burası zaferin kazanıldığı, Cumhuriyetimizin kurulduğu topraklar. İnsanlarımızı, Afyonkarahisar'ı keşfetmeye, tarihi keşfetmeye bekliyoruz." diye konuştu.

- Rezervasyonlar devam ediyor

Bir termal otelin müdürü Cenker Yılmaz da bayram öncesi yüzde 80 doluluk oranı yakaladıklarını, rezervasyonların devam ettiğini aktardı.

Diğer otellerde de benzer bir durum olduğunu anlatan Yılmaz, "Artık yazın son dönemi. İnsanımız, okullar açılmadan önce son tatillerini yapmak istiyorlar. Dolayısıyla tesislerimize talep oldukça fazla." diye konuştu.

Yaz döneminde yoğun olarak gurbetçi misafirleri ağırladıklarını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Ayrıca, bu yıl turizmde yaşanan sıkıntı nedeniyle yabancı turist sayısı düşük ama çeşitli faaliyetlerle artırmaya çalışıyoruz. Otelimizde 16 yüzme havuzu var. Kurban Bayramı tatili boyunca, misafirlerimiz uzman terapistlerimiz eşliğinde bu imkanlardan yararlanacaklar. Afyonkarahisar'a özgü yemek sunumları, dünya mutfaklarından örnekler bulunuyor. Her yaş grubuna özel farklı aktivitelerimiz olacak. Misafirlerimizi keyifli bir bayram tatili bekliyor."

Yılmaz, Afyonkarahisar'da termal turizmin 12 ay devam ettiğine vurgulayarak, "Bölgede termal olanaklar çok fazla. Farklı noktalarda mineralli termal sular var. Ayrıca bir geçiş güzergahında olduğu için toplantı ve kongre turizmi açısından önemli bir kent. Turizmi sadece termal ile sınırlandıramayız ama termal bizim ana dinamiğimiz. Geriye kalan aylarda da birçok farklı faaliyet gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :