Tepkiler üzerine iptal edilmişti! Eskişehir Valiliği'nin izin vermediği Anadolu Fest Konya'da yapılacak mı?

Tepkiler üzerine iptal edilmişti! Eskişehir Valiliği'nin izin vermediği Anadolu Fest Konya'da yapılacak mı?

Mayıs ayında Eskişehir'de planlanan ancak tepkiler üzerine Valilik Kararıyla iptal edilen Anadolu Fest Konya'da yapılacak mı? Organizatör Serdar Can, Eskişehir’de yasaklanan festivalin 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Konya’da yapılacağını açıkladı

Eskişehir’de 12-15 Mayıs günleri arasında yapılacağı açıklanan Anadolu Fest, Eskişehir Valiliği’nin yasak kararı üzerine iptal edilmiş, festivalin tarihi 9-12 Haziran’a ertelenmişti. Tepkilerin ardından iptal edilen Anadolu Fest'in Organizatörü Serdar Can, Eskişehir’de yasaklanan festivalin 29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Konya’da yapılacağını duyurdu.

Anadolu Fest Organizatörü Serdar Can, sosyal medya hesabından Anadolu Fest’in Konya’da yapılacağına yönelik tanıtım videosu paylaştı. Paylaşımda, festivalin 29 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasında Konya Grand Hotel’de yapılacağı, ayrıntıların çok yakında açıklanacağı belirtildi.

İHSAN ŞENOCAK: BU FESTİVAL DEĞİL!

Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak, Eskişehir'de düzenlenmesi planlanan Anadolu Fest için uyarıda bulunarak, "Ahlaksızlığın her çeşidinin alenen işlendiği bir ameliye festival değil, bu millete kurulan büyük tuzaktır" demişti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Dr. İhsan Şenocak, Eskişehir'de yapılması planlanan Anadolu Fest'e ilişkin uyarılarda bulunmuş ve, "Gençlerin alkole ve uyuşturucuya alıştırıldığı, doğum kontrolü haplarının dağıtıldığı, ahlaksızlığın her çeşidinin alenen işlendiği bir ameliye festival değil, bu millete kurulan büyük tuzaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın Anadolu Fest'e ilişkin adımını değerlendiren Dr. Şenocak, Eskişehirlilere şöyle seslenmişti: Eskişehir’de daha önce yapılan 'festival'le alakalı resimleri görünce irkildim. Bu yıl da planlanan rezaleti Vali Erol Ayyıldız iptal etti. Şer cephesinin karşısında duran bu vali kim diye haberlere baktım? Milleti için seferber olan bir kahraman gördüm! Eskişehir, Valinle iftihar et!

ESKİŞEHİR VALİLİĞİ RİSKLİ BULMUŞTU

Eskişehir Valiliği tarafından festivalin iptal kararında, şu ifadeler yer almıştı:

DEAŞ, PKK/KCK ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda ülkemiz genelinde ses getirecek eylemler hazırlığı içinde bulundukları, Anadolu Fest müzik festivalinin yapılacağı mola tesislerinde yerleşim yerlerine yakın olması, kamu güvenliği açısından tehdit oluşturabilecek birçok grubun giriş ve çıkışının denetlenemeyeceği bir bölge olması, benzer etkinlikler planlanırken gelişigüzel yer seçimi yapılması, gerekli izinlerin son güne bırakılması, daha önceki yıllarda yapılan etkinliklerde mevzuat kapsamında suç sayılan birçok fiilin tespit edilmiş olması hususları göz önünde bulundurulmadan etkinlik planlandığı, ayrıca DEAŞ terör örgütü ile ilgili istihbari bilgi bulunduğu, 20/04/2022 tarihinde Bursa'da yapılan saldırıyı üstelenen şahısların halen yakalanamadığı göz önünde bulundurulduğunda düzenlenmek istenen etkinlik risk taşımaktadır.

DESTİCİ: MÜZİK FESTİVALİ ADI ALTINDA, ŞARAP, BİRA FESTİVALİ NORMALMİŞ GİBİ..

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'de Valiliğin konseri iptal kararını doğru ve yerinde bir karar olarak gördüğünü belirterek, "Müzik festivali, sanat adı altında bizim ahlakımızla, meşrebimizle, inancımızla, kültürümüzle uygun olmayan, gayri ahlaki diyebileceğimiz davranışları içinde yoğunluklu olarak barındıran bu tür faaliyetlerle ilgili şerhimiz var. Herkes belki bunu açıkça söyleyemeyebilir ama ben açıkça söylüyorum, daha net söyleyeyim: Müzik festivali adı altında, şarap, bira festivali, ne bileyim böyle haram olan şeylerin ya da davranışların sergilenmesi normalmiş gibi sanki orada iki günlük bir serbest bölge bu anlamda oluşturuluyor gibi bir organizasyonu şahsen memleketim, ülkem, milletim, insanım ve gençlerim için de uygun görmem. Biz bu tür davranışları gençlerimizi özendirici pozisyona getirmemeliyiz. Daha önce de ifade ettim. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu milletin adı Türk milletidir. Bu milletin inancı İslam'dır ve Türk İslam inancına bağlıdır. Elbette ki başka etnik kökenden başka dinden, mezhebi anlayıştan insanlarımız da var. Onlara da saygı duyuyoruz, vatandaşlarımız var ama bunların hepsinin bu milletin değerlerine inancına, kültürüne saygı göstermesi lazım" demişti.

ESKİŞEHİRLİLER İPTALİNİ İSTEMİŞTİ!

Geçtiğimiz yıllardaki aynı organizasyonda, çadır kurulan alanda günlerce alkol alınıp, taşkınlık çıkartılması, alkolün de etkisi ile toplum huzurunu bozacak hemen her olayın yaşanması ve çevrenin kirletilmesi gibi sebeplerle Eskişehir halkı festivalin iptal edilmesini istemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.