TEOG'da "ikiz" başarı

TEOG'da "ikiz" başarı

Sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan alan Sivaslı ikizler, ikinci dönem de aynı başarıyı elde etmenin mutluluğunu yaşıyor- Kardeşlerden Beyza Çetinkaya: - "Bu başarıyı sağlamak çok güzel, kardeşimle sağlamak daha da güzel"

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan birinci dönem sınavında tüm soruları doğru yanıtlayan ikizler Beyza ve Ahmet Çetinkaya, ikinci dönem merkezi ortak sınavda da aynı başarıyı göstermenin mutluluğunu yaşıyor.

Anaokulundan bu yana birbirlerinden hiç ayrılmayan ve aynı sınıflarda eğitim gören ikiz kardeşler, TEOG'da birinci dönemin ardından ikinci dönemde de tüm soruları doğru yanıtladı.

Yavuz Selim Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Beyza Çetinkaya (14), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikizi Ahmet ile hiç ayrılmadıklarını ve anaokulundan bu yana hep aynı sınıflarda eğitim gördüklerini söyledi.

TEOG sürecini hiç yanlış yapmadan tamamladıkları için mutlu olduğunu anlatan Çetinkaya, "Kardeşimle birinci TEOG sınavında bütün soruları doğru cevapladık. Bu başarıyı sağlamak çok güzel, kardeşimle sağlamak daha da güzel." dedi.

Çetinkaya, ilk dönemdeki başarıdan sonra kendisine inandığını belirterek, "Çalışmalarımı hiç aksatmadım, düzenli ve planlı çalıştım. İkizimle aynı konulara aynı kitaplardan çalıştık. Bu yüzden aynı başarıyı sağladık. Çok mutluyum." diye konuştu.

Ahmet Çetinkaya ise hazırlık sürecinde sadece okulda verilen ücretsiz kurslara katıldıklarını dile getirerek, "Birinci TEOG sınavında ikimizin de hiç yanlışı çıkmamıştı. Aynı başarıyı ikinci sınavda sürdürmek istiyorduk. Bu sınavda da hiç yanlışımız çıkmadı. Genellikle beraber çalıştık, böylelikle başarılı olduk." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :