Temurci'den Bingöl Tanıtım Günleri'ne ziyaret

Temurci'den Bingöl Tanıtım Günleri'ne ziyaret

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci:- "Edirne'den Bingöl'e bir bütünüz ve kardeşiz. Kardeşlik bağlarımız binlerce yıllık geçmişe dayanmaktadır. Bunu 15 Temmuz gecesi dünyaya bir kez daha gösterdik"- "Birlikte demokrasi destanı yazdığımız aziz şehitlerimi

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Edirne’den Bingöl'e bir bütünüz ve kardeşiz. Kardeşlik bağlarımız binlerce yıllık geçmişe dayanmaktadır. Bunu 15 Temmuz gecesi dünyaya bir kez daha gösterdik." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Temurci, Bingöl'ün lezzetlerinin ve kültürünün sergilendiği "Bingöl Tanıtınım Günleri"ne katıldı.

Temurci, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz davalarının takipçisi olacaklarını vurguladı. Bingöl'ün tarihi, kültürel geçmişi, yöresel yemekleri ve güler yüzlü insanlarıyla Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu aktaran Temurci, şunları kaydetti:

"Bizler bir vücudun azaları gibiyiz. Edirne'den Bingöl'e bir bütünüz ve kardeşiz. Kardeşlik bağlarımız binlerce yıllık geçmişe dayanmaktadır. Bunu 15 Temmuz gecesi dünyaya bir kez daha gösterdik. Birlikte demokrasi destanı yazdığımız aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin davası devam ediyor. Bu davaların yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Milletin iradesini gasbetmeye çalışan FETÖ hainleri Türk adaletinden en ağır cezayı alacaktır. Emperyalist güçler yıllardır maşalarını kullanarak devletimizi parçalamak istiyorlar. 15 Temmuz gecesi başaramadıkları planlarından vazgeçmiş değiller. Artık düşmanlıklarını doğrudan sergiliyorlar. Güneyimizde terör koridoru oluşturmaya çalışarak, FETÖ elebaşını besleyerek, yeni planların peşindeler. Üç bin tır silahı teröristlere verenler, sözde müttefiklikten bahsediyorlar.”

Temurci, 15 Temmuz kahramanlarının asla unutulmayacağını dile getirerek, konuşmasına şöyle tamamladı:

"15 Temmuz gecesi 'Milletim, devletim, iradem ve bayrağım için ben de varım.' diyerek sokağa çıkanlara sesleniyorum. O karanlık gece bitmemiştir. Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, hepimiz çok iyi biliyoruz ki; örülmek istenen çorap, ortak vatanımızın başına örülmek isteniyor. Türkiye'nin önünü kesmek için umulmadık yollarla ve kirli planlarla oyunlar oynanıyor. Mesele, şu bu meselesi değil, Türkiye'nin bekası meselesidir. Gözümüz ve gönlümüz açık olmalıdır. Milletin yazdığı bu destanı, verdiği kahramanca mücadeleyi unutturmayacağız. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimizle birlikte işgal girişiminin nasıl engellendiğini anlatacağız. Bu bilinçle bir ve beraber olmalıyız. Milli meselelerde sıkıca kenetlenmeliyiz. Ancak böyle yaparsak, 250 şehidimiz ve binlerce gazimiz rahat uyur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :