Temmuz ayı sanayi üretim verileri

Temmuz ayı sanayi üretim verileri

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:- "Temmuz ayında yaşanan darbe girişiminin sanayi üretimine etkisi çok sert oldu"- "Hükümetimizin olağanüstü ortamdayken reformları hızlı bir şekilde açıklaması çok önemli bir hamleydi. Artık reformların bir an önce h

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, temmuz ayında yaşanan darbe girişiminin sanayi üretimine etkisinin çok sert olduğunu belirterek, "Hükümetimizin olağanüstü ortamdayken reformları hızlı bir şekilde açıklaması çok önemli bir hamleydi. Artık reformların bir an önce hayata geçmesi çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,9, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ise temmuzda hazirana göre yüzde 7 azaldığını hatırlattı.

Darbe girişiminin sanayi üretimine etkisinin çok sert olduğunu belirten Zeytinoğlu, "Hükümetimizin mali piyasalara olumlu müdahalesine rağmen bu azalışı yaşadık. Sanayimizin zarar görmemesi hepimizin genel arzusudur." ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, alt sanayi sektörlerinin üretim performansına değinerek, şunları kaydetti:

"Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektörü dışında diğer sektörlerde azalış olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle imalat sanayindeki yüzde 6,5 oranındaki gerileme dikkat çekicidir. Hükümetimizin olağanüstü ortamdayken reformları hızlı bir şekilde açıklaması çok önemli bir hamleydi. Artık reformların bir an önce hayata geçmesi çok önemli. Diğer taraftan sermaye malı imalatındaki gerilemeyi yatırımlar açısından endişe verici buluyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :