Temmuz ayı ihracat rakamları

Temmuz ayı ihracat rakamları

KSO Başkanı Zeytinoğlu:- "İhracatımızdaki bu düşüşün darbe girişiminden kaynaklandığını düşünüyoruz ve bu durumun kalıcı olmasını beklemiyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, temmuz ayı ihracat verilerine ilişkin, "İhracatımızdaki bu düşüşün darbe girişiminden kaynaklandığını düşünüyoruz ve bu durumun kalıcı olmasını beklemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre, temmuzda ihracatın geçen yılın aynı ayına kıyasla, yüzde 18,7 azalışla 8 milyar 779 milyon dolar olduğunu belirtti.

Kapasite kullanım oranlarındaki düşüşten bunun öncü işaretini gördüklerini ancak ihracattaki gerilemenin beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini vurgulayan Zeytinoğlu, "İhracatımızdaki bu düşüşün darbe girişiminden kaynaklandığını düşünüyoruz ve bu durumun kalıcı olmasını beklemiyoruz. Türkiye'nin ekonomik gelişimi için ihracatı çok önemsiyoruz. Üretimi teşvik edecek, ihracatı arttırmaya yönelik tedbirlerin bir an önce yürürlüğe girmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :