"Temiz" iş fikirlerine 3 milyon dolarlık fon

"Temiz" iş fikirlerine 3 milyon dolarlık fon

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ergin:- "Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı ile Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nda faz 2 çalışmalarını başlattık"- "Gelecek yıl çağrıları açılacak faz 2 kapsamında Küresel Çevre Fonu ve TÜBİTAK'ın oluşturacağı

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ile Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nda faz 2 çalışmalarını başlattıklarını belirterek, "Gelecek yıl çağrıları açılacak faz 2 kapsamında Küresel Çevre Fonu (GEF) ve TÜBİTAK'ın oluşturacağı 3 milyon dolarlık fonla Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nda başarı gösteren girişimcilerin desteklenmesi hedefleniyor." dedi.

Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı"nın, TÜBİTAK'ın ev sahipliğinde, Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (GCIP) Küresel Çevre Fonu'nun finansal desteği ve UNIDO ile 2014 yılından beri yürütüldüğünü söyledi.

Programın Ermenistan, Fas, Güney Afrika, Hindistan, Malezya, Pakistan ve Tayland'da da devam ettiğini anlatan Ergin, bu kapsamda temiz teknoloji inovasyonlarının teşvik edildiğini, enerji ve su verimliliği, yenilenebilir enerji, atık yönetimi, yeşil binalar, ulaşım ve ileri malzemeler alanlarında çalışan KOBİ ve start-up'ların desteklendiğini bildirdi.

Girişimcilerin, programın 1. fazı çerçevesinde, eğitim ve mentorluk destekleri yanında tanıtım ve sermayeye ulaşım konularında da geliştirildiğine işaret eden Ergin, enerji ve çevre alanlarında faaliyet gösteren 100'ü aşkın start-up firmasının eğitim sürecini başarıyla tamamladığını dile getirdi.

- "Başarılı iş fikirlerine para ödülü"

Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nın başarısını artırmak için belirlenen kategorilerde yarışma düzenlendiğine dikkati çeken Ergin, bu kapsamda 2017 çağrısında seçilen 27 kaliteli temiz teknoloji iş fikrine yönelik, eğitim ve iş rehberliği faaliyetlerinin tamamlandığını, başarılı iş fikirlerinin belirlendiğini ve kazanların bu ay açıklanacağını ifade etti.

Ergin, ilk 3'e giren iş fikirlerinin nakit parayla ödüllendirileceğini, kazananların Los Angeles ve California'da düzenlenecek "Global Forum-2018"de de Türkiye'yi temsil edeceklerini bildirdi.

Temiz teknoloji alanındaki girişimcilik potansiyelini değerlendirebilmek için TÜBİTAK'ın yenilikçi iş fikirlerini, özel çağrılarla destekleyecek yeni strateji ve organizasyonlar geliştirmeye yöneldiğinin altını çizen Ergin, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK, UNIDO ile Bireysel Genç Girişim (BİGG), Teknogirişim ve KOBİ Ar-Ge Başlangıç destek programlarından faydalanacak şekilde Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı faz 2 çalışmalarını başlattı. Gelecek yıl çağrıları açılacak faz 2 kapsamında Küresel Çevre Fonu ve TÜBİTAK'ın oluşturacağı 3 milyon dolarlık fonla Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nda başarı gösteren girişimcilerin desteklenmesi hedeflendi. Böylece Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı'nın ulusal bir programa dönüştürülmesi ve özellikle Bireysel Genç Girişim Programı'na dahil edilmesiyle sonuçlarının pazara ulaşması yönünde önemli bir adım atılmış olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler