Temeli Atıldı, Çürümeye Bırakıldı: Mamak Kentsel Dönüşümü Çıkmazda

Temeli Atıldı, Çürümeye Bırakıldı: Mamak Kentsel Dönüşümü Çıkmazda

Ankara’da 2007’de başlatılan Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, 11 etapta 13 mahalleyi kapsayacak şekilde planlanmıştı. Ancak aradan geçen 17 yıla rağmen on binlerce hak sahibi evlerine kavuşamadı.

Ankara’nın Mamak ilçesinde 13 mahalleyi kapsayan ve 11 etap olarak planlanan kentsel dönüşüm projesi, yıllardır hak sahiplerinin en büyük beklentilerinden biri oldu. Ancak proje kapsamında bugüne kadar yalnızca sınırlı sayıda daire teslim edilebildi.

Temeli Atıldı, Çürümeye Bırakıldı: Mamak Kentsel Dönüşümü Çıkmazda

Hak sahiplerinden Selçuk Gökay, 2019’da göreve gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ilk döneminde 5 bin konutun hızla tamamlanacağı sözünü hatırlatarak, “Aradan geçen 6 yılın sonunda sadece 5-6. Etap Derbent ve 7. Etap Dutluk mahallelerinde çalışmalar başladı. 2024-2025 yıllarında toplamda 418 konut teslim edildi. Ancak 7. Etap’taki 342 daire hala tamamlanmadı” dedi.

Gökay, şantiye alanında çürümeye terk edilen malzemeler ve temeli atılıp yarım bırakılan inşaatlara dikkat çekti.

“50 binden fazla vatandaş mağdur durumda”

Mağdurlar, Dostlar, Araplar, Boğaziçi, Şahapgürler, Küçük Kayaş ve Büyük Kayaş mahallelerinde inşaatların hiç başlamadığını belirtiyor. Gökay, “Binlerce hak sahibi yalnızca 12 bin lira kira yardımına mahkûm edildi. Bu miktar güncel kira bedellerinin çok altında. Emekliler kiralarını ödemekte zorlanıyor. Sonuç olarak 17 yıldır 50 binden fazla vatandaşımız mağdur durumda. Birçok hak sahibi, evine kavuşamadan hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Temeli Atıldı, Çürümeye Bırakıldı: Mamak Kentsel Dönüşümü Çıkmazda

Gökay ayrıca, 10. Etap Küçük Kayaş Mahallesi’nde hak sahiplerine ait değerli parsellerin proje dışındaki kişilere satıldığı iddialarının da tepkilere yol açtığını, ancak vatandaşların belediyeden bir muhatap bulamadığını söyledi.

“Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi mağdurları olarak, 17 yıldır sürüncemede bırakılan bu sürecin artık son bulmasını istiyoruz” diyen hak sahipleri, çözüm beklediklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.