"TEMA'nın üye sayısı 640 bine ulaştı"

"TEMA'nın üye sayısı 640 bine ulaştı"

TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Ataç: - "Vakfın en önemli çalışma alanlarından biri toprakken, bir taraftan da gönüllülüğe ve halk arasında yayılmış olmasına çok önem veriliyor ve bu konuda da çok başarılı oluyoruz. Bu kapsamda TEMA'nın üye sayısı 640 binleri

GAZİANTEP (AA) - Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, vakfın üye sayısının 640 bini bulduğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte TEMA ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Büyükşehir Belediyesine ait "ekolojik binada" "TEMA Yerel Yönetim Programı" düzenlendi.

Burada konuşan Ataç, çok inandıkları TEMA Yerel Yönetim programının fark yaratacağını aktardı.

Dünyanın hızla kentleştiğine işaret eden Ataç, daha çok insanın şehirlerde yaşadığı bir dönemde belediyelerin aldığı kararların ve yaptığı uygulamaların giderek daha önemli hale geldiğini vurguladı.

Belediye kadrolarının doğayla ilişkisinin önemine değinen Ataç, TEMA'nın yürüttüğü çalışmalara ilişkin de bilgi vererek, şu değerlendirmede bulundu:

"TEMA'nın en önemli çalışma alanlarından biri toprakken, bir taraftan da gönüllülüğe ve halk arasında yayılmış olmasına çok önem veriliyor ve bu konuda da çok başarılı oluyoruz. Bu kapsamda TEMA'nın üye sayısı 640 binleri buldu. Şu anda Türkiye'de 487 noktadayız. 81 il, 243 ilçe ve 132 üniversitede TEMA gönüllüler tarafından temsil ediliyor."

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak da TEMA'nın Türkiye'deki en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirtti.

Dünyanın geçmişten gelen bir miras değil, geleceğe sağlıklı bir şekilde iletilmesi gereken bir emanet olduğunu vurgulayan Toprak, şunları kaydetti:

"Herkes kendi üzerine düşeni yaptığında dünya daha yaşanabilir olmaya başlayacaktır. Bu manada kamu kurumları oldukça önemli ama sadece kamu kurumları değil, insanların kendi üzerine düşen sorumluluklar da var. Bu konuda TEMA'nın yapmış olduğu bilinçlendirme, farkındalık yaratma çalışmalarını oldukça önemli buluyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de daha yaşanabilir bir Gaziantep için çok ciddi gayretler sarfediyoruz. Şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu ağaçlandırma alanı 1 milyon metrekareyken, 2016 yılında 1 milyon metrekare daha yeni ağaçlandırma alanı oluşturuldu."

Programda Prof. Dr. Nuran Zeren Günersoy, Prof. Dr. Azime Tezer ve Prof. Dr. Haluk Gerçek, uzmanlık alanlarında sunumlar yaptı, atölye çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :