TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ataç:

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ataç:

"Ülkemizde rüzgar enerjisiyle ilgili belli bir mesafe alındı. Aynı gelişmenin güneş enerjisinde de olmasını istiyoruz"- "Artık fosil yakıtların üzerine değil yenilenebilir enerji kaynaklarına doğru gitmemiz gerek"

MUĞLA (AA) - TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, "Ülkemizde rüzgar enerjisiyle ilgili belli bir mesafe alındı. Aynı gelişmenin güneş enerjisinde de olmasını istiyoruz" dedi.Ataç, TEMA Vakfı'nın Marmaris gönüllüleriyle bir araya geldiği toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, rüzgar enerjisinden sonra güneş enerjisinde de mesafe alınmasından yana olduklarını söyledi. Nükleer santrallerle ilgili bir çevre kuruluşunun ne düşüneceğinin belli olduğunu belirten Ataç, "Biz kesinlikle nükleer santrallere karşıyız. Bunun için yasal sınırlar içinde elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ülkemizde rüzgar enerjisiyle ilgili belli bir mesafe alındı. Aynı gelişmenin güneş enerjisinde de olmasını istiyoruz. Artık fosil yakıtların üzerine değil yenilenebilir enerji kaynaklarına doğru gitmemiz gerek. Aksi halde ciddi süre kaybedeceğiz" şeklinde konuştu.Ataç, termik santrallerin çevre ve insan sağlığı açısından ciddi riskler içeriğini savunarak, bunun için hiç ara vermeden yenilenebilir enerjiye geçilmesi gerektiğini vurguladı.
- "Artvin'de madene izin verilmemeli"
Artvin'in Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetine değinen Ataç, şöyle konuştu:"Bölgeyi çok iyi tanıyoruz. Maden ocağıyla ilgili bir karar yanlışlığı olduğunu düşünüyoruz. Yeraltı değerlerimiz, madenlerimiz hepsi çok önemli. Fakat Artvin'de ne olursa olsun doğamıza ellenmemeli. Hükümetimizden bu konudaki kararlarını tekrar değerlendirmelerini istiyorum. Çünkü oradaki hareket gerçekten doğaya yönelik bir faaliyet. Bunun başka mecralara çekilip, başka mecralar üzerinden anlatılmaya çalışılması çok yanlış. Orada gördüğünüz bütün insanlar Artvin'de yaşayan çocuklar, gençler ve yaşlılar. Bunlar yaşadıkları ortamı korumanın derdindedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :