Tel Aviv'deki silahlı saldırı

Tel Aviv'deki silahlı saldırı

FKÖ Yönetim Kurulu Üyesi Ebu Yusuf:"Tel Aviv'deki silahlı saldırının ardından ramazan ayı nedeniyle Filistinlilere tanınan izin ve kolaylıkların dondurulması, Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma, işgali köklü hale getirme ve kendi isteklerini daya

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, Tel Aviv'deki silahlı saldırının ardından İsrail'in ramazan ayı nedeniyle Filistinlilere tanıdığı izin ve kolaylıkların dondurulmasını, "toplu cezalandırma" şeklinde değerlendirdi.

Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tel Aviv'deki saldırının bahane olarak kullanıldığını ifade ederek, "İsrail, Filistin halkının seyahat hakkını sınırlandırıyor, bu hakkı askeri geçiş noktaları, Yahudi yerleşim yerleri ve ayrım duvarı ile abluka altına alıyor. Tel Aviv'deki silahlı saldırıya tepki olarak ramazan ayı nedeniyle Filistinlilere tanınan izin ve kolaylıkların dondurulması, Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma, işgali köklü hale getirme ve kendi isteklerini dayatma çabasıdır." dedi.

Kudüs'ün 1967'den bu yana işgal altında olduğunu belirten Ebu Yusuf, "Kudüs, Filistin topraklarına aittir ve uluslararası kanunlara göre Filistinlilerin Kudüs'e geçiş hakkı vardır. Uluslararası toplum, ihlallerin önüne geçilmesi, vatandaşlara hareket ve seyahat özgürlüğü hakkının verilmesi için bu duruma müdahale etmeli." diye konuştu.

Tel Aviv'in merkezinde yer alan Sarona bölgesinde dün silahlı iki kişinin yoldan geçenlere ateş açması sonucu 4 İsraillinin öldüğü bildirilmişti. Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen bir kişinin gözaltına alınırken polis tarafından vurularak yaralandığı ifade edilmişti. Söz konusu saldırıyı gerçekleştirenlerin Yatta beldesinde yaşayan bir ailenin fertleri olduğu kaydedilmişti.

Saldırının ardından İsrail'de üst düzey devlet yetkililerinin katılımıyla düzenlenen güvenlik toplantısında, Filistinlilerin İsrail'e girmelerine olanak sağlayan 83 bin iznin ve Gazze'deki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılması için sağlanan kolaylıkların dondurulması kararı alındığı açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :