Teksas'ta hapishanede uygulanan sakal yasağına karşı mahkeme kararı

Teksas'ta hapishanede uygulanan sakal yasağına karşı mahkeme kararı

DALLAS (AA) - ABD'de federal bir temyiz mahkemesi, Teksas'ta bir hapishanede uygulanan "sakal ve takke" yasağının kaldırılması yönünde karar aldı.New Orleans'taki...

DALLAS (AA) - ABD'de federal bir temyiz mahkemesi, Teksas'ta bir hapishanede uygulanan "sakal ve takke" yasağının kaldırılması yönünde karar aldı.

New Orleans'taki 5. ABD Temyiz Mahkemesinin üç yargıcı oybirliğiyle Teksas'ın doğusunda bulunan Michael hapishanesindeki mahkum David Raşid Ali'nin 10 santimetreden uzun sakal bırakmasına ve "kufi" olarak adlandırılan takkeyi giymesine izin verilmesi gerektiği kararını verdi.

Yargıç Edward Prado tarafından kaleme alınan kararda, mahkumların 10 santimetreden uzun sakal bırakmalarının ve hücreleri veya ibadetleri dışında takke giymelerinin yasaklanmasının, ABD Yüksek Mahkemesinin 2015'te Arkansas'ta bir mahkum lehine verdiği "hapishane güvenliğini tehdit etmediği için sakal kullanabileceği" şeklindeki karara aykırı olduğu belirtildi.

Teksas hapishanesi yetkilileri, yasağın güvenlik gerekçesiyle uygulandığını, sakal ve takkelerin cezaevine kaçak eşyalar sokulması, görevlilerin tutukluların kimliği konusunda yanıltılması ve muhtemel kaçışları kolaylaştırabileceğini savunuyor.

Hapishane sözcüsü Jason Clark, cezaevi sistemini işleten Teksas Ceza Adaleti Dairesinin kararı incelediğini söyledi.

Arkansas davasında, ABD Yüksek Mahkemesi, hapishane yetkililerinin Müslüman bir mahkumun sakalının güvenlik tehdidi oluşturduğu iddialarının doğruluğunu ispat edemediğini, sakal ve takkelerin aranabileceği kararını vermişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :