Teknoparklar Gaziantep'te buluşacak

Teknoparklar Gaziantep'te buluşacak

GAZİANTEP (AA) - Türkiye'nin önde gelen teknoparkları ve bu teknoparklarda yer alan firmalar, 28 Nisan perşembe günü Gaziantepli sanayicilerle...

GAZİANTEP (AA) - Türkiye'nin önde gelen teknoparkları ve bu teknoparklarda yer alan firmalar, 28 Nisan perşembe günü Gaziantepli sanayicilerle buluşacak.

Gaziantep Sanayi Odası'ndan (GSO) yapılan açıklamaya göre, GSO, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknopark iş birliğiyle gerçekleştirilecek organizasyonla sanayicilerle teknolojik bilgi alışverişi yapılması, yeni iş birliği fırsatlarının araştırılması ve bölgede teknolojik değer oluşturulması amaçlanıyor.

GAÜN'deki geniş fuaye alanında kurulacak masalarda kendi çalışmalarını sergileme imkanı bulacak teknopark firmaları, ileri teknolojiyi yakalamak isteyen Gaziantepli firmalar için de potansiyel iş birliği imkanı sağlayacak.

Ayrıca üniversite ve teknoparklarla iletişimi ve işbirliğini sürekli tutmak, teknoparklarda yapılan çalışmaları yakından takip edebilme açısından da Türkiye'de ilk defa Gaziantep’te yapılacak geniş katılımlı "Ar-Ge sanayi buluşması", Gaziantepli sanayicilerin ufkunu açacak ve vizyonunu geliştirecek.

Teknoparkların buluşmasına, TÜBİTAK Marmara Teknokent, Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Düzce Teknopark, Gebze OSB Teknopark, İstanbul Üniversitesi TGB, Kocaeli Üniversitesi TGB, Sakarya Üniversitesi TGB, Teknopark İstanbul, Ulutek TGB ve Gaziantep Üniversitesi Teknopark'ından yetkililer katılacak.

Organizasyon sırasında, TÜBİTAK Marmara Teknokent'te yer alan ve Türkiye'nin ilk ve tek iş makinesi simülatörünü üreten Sanlab Simulatör firması tarafından forklift eğitimi verilen Türk ve Suriyeli kadınlardan oluşan kursiyere de sertifikaları verilecek.

GSO'nun "www.gso.org.tr" internet sayfasındaki formu dolduran sanayiciler için, buluşmaya katılacak teknoparklardaki firmalarla birebir görüşme imkanı sağlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :