Teknolojiden uzak 3 gün doğada yaşadılar

Teknolojiden uzak 3 gün doğada yaşadılar

Teknoloji bağımlılığına meydan okuyan, aralarında üniversitelilerin de bulunduğu 200 kişi, 3 gün süren "Teknolojik Uyku Festivali"nde hiçbir teknolojik cihaz kullanmadan doğada yaşadı

İZMİR (AA) - İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen "Teknolojik Uyku Festivali"ne katılan, aralarında üniversite öğrencilerinin de olduğu 200 kişi, 3 gün boyunca hiçbir teknolojik cihazın bulunmadığı ormanlık alanda yaşama deneyimi kazandı.

Buca Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ile bir radyo istasyonu işbirliğiyle düzenlenen festivalde, teknolojiden ve onun getirdiği bilgi kirliliğinden arınıp, unutulmaz anlar yaşamak isteyenler 3-5 Haziran'da Kaynaklar mevkiindeki ormanlık alanda düzenlenen "Teknolojik Uyku Festivali"nde buluştu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın da katıldığı festivalde, katılımcılar, halat çekme, çuval yarışı gibi unutulan sokak oyunlarını hatırlamanın keyfini yaşarken, ormanın içinde kitap okumanın tadını çıkardı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, yeni arkadaşlık ve dostlukları sosyal medya üzerinden değil, yüz yüze kurdu.

Festival finalinde cep telefonlarına yeniden kavuşan katılımcılardan bazıları bu durumdan pek de memnun kalmadı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilk kez düzenledikleri festivalin sürekliliği yönünde yoğun istek aldıklarını, bunu gerçekleştirmek ve bir festival klasiği haline getirmek için çaba harcayacaklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :