Tekirdağ'daki "ByLock" operasyonu

Tekirdağ'daki "ByLock" operasyonu

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan 20'si daha adliyeye sevk edildi- Şu ana kadar gözaltı işlemleri tamamlanıp adliyeye sevk edilenlerin sayısı 77'ye yükseldi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 128 kişiden 20'si daha adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığının, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla imam, turizmci, gazeteci, bankacı, sağlık memuru, veteriner, öğretmen, doktor, hemşire, esnaf, işçi ve polis gibi meslek gruplarına mensup kişiler ile iş adamları, ev kadınları ve öğrencilerin de bulunduğu gözaltındaki 128 kişiden 20'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra Tekirdağ Adliyesine getirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünde 51 zanlının gözaltı işlemleri devam ediyor.

Şu ana kadar gözaltı işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilenlerin sayısı 77'ye yükseldi.

Soruşturma kapsamında daha öne adliyeye çıkarılan 57 kişiden 15'i mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Diğer kişilerden 20'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 42'si serbest bırakılmıştı.

Bu arada haklarında yakalama kararı verilen kişi sayısı, 10 şüphelinin eklenmesiyle 127'den 137'ye çıkmış, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan kişi sayısı ise 115'ten 128'e yükselmişti.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, "ByLock" kullandıkları iddia edilen aralarında iş adamı, ev kadını, imam, turizmci, gazeteci, bankacı, sağlık memuru, öğrenci, veteriner, öğretmen, hemşire, doktor, esnaf, işçi ve polislerin de olduğu şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler