Tekirdağ'da toplu açılış töreni

Tekirdağ'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Diyorlar ki 'tek adam'. Ne tek adam? Ne alakası var? Ben kimim? Ben bir faniyim. 16 Nisan'a çıkacağıma elimde garantim var mı? Yok. Bunlar ikide bir tek adam, tek adam... Geçin bu işi. Biz sistem diyoruz sistem. İnsanlar fanid

TEKİRDAĞ (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyorlar ki 'tek adam'. Ne tek adam? Ne alakası var? Ben kimim? Ben bir faniyim. 16 Nisan'a çıkacağıma elimde garantim var mı? Yok. Bunlar ikide bir tek adam, tek adam... Geçin bu işi. Biz sistem diyoruz sistem. İnsanlar fanidir ama bu sistem bakidir." dedi.

Erdoğan, Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde, 79 senede Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin buna son 14 yılda 18 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini anlattı.

Tekirdağ'a yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, "Hele şimdi, köprüyle beraber Tekirdağ bir başka olacak. Niye? Avrupa'yı Tekirdağ üzerinden nereye bağlıyoruz? Asya'ya... Böyle bir noktaya geliyoruz. Dolayısıyla bu attığımız adımlar Türkiye'ye adeta çağ atlatıyor." dedi.

Savunma sanayinde yapılan yatırımları hatırlatan Erdoğan, "Savunma sanayinde, stratejik bir alanda bile, hamdolsun yüzde 80 dışa bağımlılıktan kurtulduk. Şimdi bugün, artık kendi silahlarımızı yapar hale geldik. Şu anda Türkiye'de biz, insansız hava araçlarımızı yapar hale geldik. Şu anda Güneydoğu'da, Kandil'de, Tendürek'te kendi insansız hava araçlarımızla teröristleri vuruyoruz. Nereden nereye geldik? Eskiden terörle mücadelede belli odaklardan icazet almadan adımlar atamıyorduk. Öyle bir ülke vardı ama bugün Cudi'den Cerablus'a, Gabar'dan El Bab'a kadar gereken her yerde operasyon yapan bir Türkiye var. İzin almak diye bir şey yok. Artık dostuna güven veren, terör örgütlerine korku salan bir Türkiye var." diye konuştu.

Nereye saklanırlarsa saklansınlar terör örgütlerinin inlerine girildiğini ve orada imha edildiklerini kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Son 1,5 yılda 3 bini aşkın DEAŞ'lı, 10 bin de PKK teröristini etkisiz hale getirdik. FETÖ'nün kamudaki militanlarını tek tek belirleyip hukuka teslim ettik. Devam ediyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. İnşallah terörün kökünü kurutana kadar da bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiç endişe etmeyin. Sadece ekonomide ve yatırımlarda değil güvenlik, eğitim, adalet ve demokraside de Türkiye'ye çağ atlattık. Tekirdağlı, Trakyalı kardeşlerim; Bu ülkenin nereden nereye geldiğini sizler zaten gayet iyi biliyorsunuz, sağlıkta, ulaşımda, eğitimde, konutta, altyapıda ve diğer alanlarda hayata geçirdiğimiz -toptan söylüyorum- Trakya için 14 milyar liralık -yani katrilyon liralık- hizmeti bizzat görüyor, yaşıyor. Ancak bu hizmet yarışının hiç de kolay olmadığının bilinmesini istiyorum."

- "Önce şu 18 maddelik metni bir okuyun"

"Ne istediniz de yapamadınız" şeklinde söylemlerin olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar yeterli değil. Onlar buna alışmış. Çünkü dertleri yok. 15 yıl boyunca, -bunlar balık hafızalı oldukları için- bütün hizmetleri engellemeye çalıştılar. Ayağımızın altına karpuz kabuğu koyan kendileri değilmiş gibi üste çıkmaya çalıştılar. Yapılan yollara, hastanelere, köprülere mani olmak için mahkeme mahkeme dolaşan bunlar değil miydi? Meclis'i gensorularla, araştırma, soruşturma önergeleriyle kilitlemek isteyenler bunlar değil miydi? Kardeşlerim, milletin kürsüsünü işgal edenler bunlar değil mi? Kendini kürsünün mikrofonuna zincirle bağlayan bunlar değil mi? Orada bakıyorsun milletvekilinin ayağını ısırıyor. Öbürü bir bayan milletvekilinin saçlarını yolmaya kalkıyor. Bunlar değil mi? Ondan sonra bakıyorsun bir de bantlamaya çalışıyor. Bunlar değil mi? Bir anayasa değişikliği metnine bakıyorum bir de metin konusunda muhalefetin söylediklerine, inanın arada en küçük bir ilişki yok. Daha doğrusu onların var dediği şeylerin hiçbiri bu anayasa değişikliğinde yok. Buradan 80 milyon vatandaşımızın tamamına sesleniyorum: Lütfen, 'evet' diyenleri de 'hayır' diyenleri de dinlemeden önce açın şu 18 maddelik metni bir okuyun. Sonra başkalarına kulak verin. İşte o zaman kimin doğru kimin yanlış söylediğini çok açık bir şekilde göreceksiniz. Eğer biz 18 yıldır bunların ağzına baksaydık inanın hiçbir iş yapamazdık. Bizim hedeflerimiz var. Bizim Yunus gibi, 'Yaratılanı severiz yaratandan ötürü' anlayışımız var. Biz ayırt etmedik. Türkü Kürtten, Lazı Çerkezden, Gürcüyü Abazadan, Boşnakı Arnavuttan ayırt etmedik. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Bizim farkımız bu. Biz böyle yürüdük. Biz 'barış' dediğimiz zaman asla kavgayı bilmedik. Bizler, 'muhabbetten Muhammed oldu hasıl Muhammed'siz muhabbetten ne hasıl' diyerek sevgiyi sevgililer sevgisi Peygamberimizden aldığımız dersle işlemeye çalıştık ve böyle yürüyeceğiz."

"Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratına "Ben de sizlerle gurur duyuyorum" diyerek karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir çocuğa seslenerek, derslerine çok çalışması öğüdünü verdi.

"İki günü bir birine eşit olan ziyandadır" hadisini hatırlatan Erdoğan, "İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır diyen bir dinin mensuplarıyız biz. Onlar, langır langır konuşurken biz milletimizle birlikte harıl harıl çalıştık, çalışıyoruz. Bu ülke için, Trakya için 15 Temmuz gecesi büyük bir destan yazan bu kahraman millet için her şey helal olsun. Şimdi, vitesleri yükseltme zamanı. Yürüyüşümüzü hızlandırmamız lazım. Daha hızlı gideceğiz." diye konuştu.

- "16 Nisan'da kurulacak sandık çok önemli"

Bölgede ve dünya çapında büyük bir değişim olduğunu kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şayet bu değişim sürecini kaçırırsak milletimize en az yarım asır kaybettiririz. Böyle bir vebalin altına giremeyiz. Bunun için 16 Nisan'da kurulacak sandık çok önemli. 16 Nisan halk oylamasında büyük ve güçlü Türkiye'ye, lider Türkiye'ye giden yolu genişletiyor, kolaylaştırıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi bir şahsın veya partinin değil, 80 milyonluk Türk milletinin projesidir. Diyorlar ki 'tek adam'. Ne tek adam? Ne alakası var? Ben kimim? Ben bir faniyim. 16 Nisan'a çıkacağıma elimde garantim var mı? Yok. Bunlar ikide bir tek adam, tek adam. Geçin bu işi. Biz sistem diyoruz sistem. İnsanlar fanidir ama bu sistem bakidir. Bunu böyle göreceğiz. Bunlar böyle görmüyor. Çünkü hayatları böyle geçmiş. Bir rejim değişikliği safsatası çıkardılar. Böyle bir şey yok. İlk önce ben karşılarında dururum. Biz sistem değişikliği yapıyoruz. 200 yıldır bu ülkede sıkıntımız buydu. Şimdi bunu hallediyoruz inşallah ama kimse bunu Tayyip Erdoğan'ın sorunu gibi anlatmasın. Tayyip Erdoğan bu ülkede hiçbir zaman baki olan bir güç gibi kendini takdim etmedi. Her zaman bir fani olarak milletimize nasıl hizmet ederiz, hep bunun derdinde olduk."

Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyaya, her an ölecekmiş gibi de ahiret için çalışanlardan olmaya gayret ettiklerini dile getiren Erdoğan, "Bizim derdimiz bu. Bu sistem 16 Nisan'da değişirse ki ben buna inanıyorum, şu meydan da bunun şahididir." dedi.

Kalabalıktan bir yurttaşın tişörtündeki "Kızım için evet" yazısına dikkati çeken Erdoğan, "Aynen, oğlum için evet... Hepimiz için evet.... " ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :