Tekirdağ'da okuma yazma seferberliği

Tekirdağ'da okuma yazma seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, Tekirdağ'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi- Tekirdağ Valisi Ceylan:- "Tekirdağ'da şu an itibariyle okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 14 bin 600 olarak belirl

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "Tekirdağ'da şu an itibariyle okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 14 bin 600 olarak belirlendi. Ancak bizi burada üzen konu bu okuma yazma bilmeyenlerin çoğunluğunun bayan olmasıdır" dedi.

Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, okur yazar oranının yüksek olmasının toplumun geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Tekirdağ'da okuma yazma bilmeyen kadın sayısının fazla olduğunu aktaran Ceylan, bu konuda daha titiz davranılması ve kursların hızlı bir şekilde açılması gerektiğini kaydetti.

Okuma yazma seferberliği konusunda herkese büyük görev düştüğü dile getiren Vali Ceylan, şöyle devam etti:

"Tekirdağ'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde çalışmalarımızı başlattık. Bugün de burada bu konuyla ilgili hem bir bilgilendirme hem de genel değerlendirme için birlikteyiz. Tekirdağ'da şu an itibariyle okuma yazma bilmeyenlerin sayısı 14 bin 600 olarak belirlendi. Ancak bizi burada üzen bir konu bu okuma yazma bilmeyenlerin çoğunluğunun bayan olmasıdır. Şu anki bu sayıdan rakam 2 bin 775'i erkek, 11 bin 829'u ise bayandan oluşmakta. Bu açıdan çalışmalarımızı daha dikkatli ve hızlı bir şekilde yürütmeliyiz. Vatandaşlarımızın bu eksikliklerini gidermek için çalışmak zorundayız. Bu konuda hepimize büyük görev düşüyor. Bu konuya bağlı olarak il genelinde en geç mart ayına kadar kurslarımızı açmalı, mayıs ayında da başarılı olanlara sertifikalarını vermeliyiz."

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :