Tekirdağ'da "çiçek" gibi proje

Tekirdağ'da "çiçek" gibi proje

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, "Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor" projesi kapsamında, atıl yağ tenekelerine çiçek dikiliyor

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, "Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor" projesi kapsamında eski yağ tenekelerine çiçek dikiliyor.

Tekirdağ'da faaliyet gösteren yemekhane ve lokantalardan toplanan 2 bin 500 boş bitkisel yağ tenekesi, projeye katılan mahalle sakinleri tarafından temizlenip boyandı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile Malkara ilçesinin Elmalı, Saray'ın Bahçeköy ve Şarköy'ün Uçmakdere mahallelerinde hazırlanan tenekelere, 2 bin 500 çiçek dikilip mahallelerin belirli noktalarına yerleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı açıklamada, vatandaşların projeyi çok beğendiğini ve diğer mahallelerde uygulamaya devam edeceklerini ifade etti.

Projeyle mahallelerin daha da güzelleştiğini aktaran Albayrak, "Bu alanda ortaya koyduğumuz çalışmalar, diğer büyükşehirlere de örnek teşkil etti. 'Atıklarımız Değerleniyor, Kırsal Köylerimiz Çiçekleniyor' projesi de bu anlamda ses getiren bir projedir. Bu sayede hem atıkları geri kazanarak doğayı koruyor hem çiçek dikerek doğaya katkı sağlıyor hem de mahallelerimizi daha güzel hale getiriyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :