Tekirdağ'a ziyaretin bahanesi "Tekirdağ Köftesi"

Tekirdağ'a ziyaretin bahanesi "Tekirdağ Köftesi"

Trakya'da yetişen danaların etleriyle hazırlanan, lezzeti ve şekliyle diğer köftelerden ayrılan 'Tekirdağ Köftesi'ni yemek için kente gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın adıyla bütünleşen köftesini yemek için kente gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Üzümü, kirazı ve doğal güzelliklerinin yanı sıra, köftesiyle de uluslararası üne sahip olan Tekirdağ, bu özellikleri nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.

İstanbul, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ile Yunanistan ve Bulgaristan’dan yamaç paraşütü, doğa ve turistik geziler gibi çeşitli aktiviteler amacıyla Tekirdağ'ı ziyaret edenler, Tekirdağ Köftesi'ni tatmadan kentten ayrılmıyor.

- "Asırlık kültür, asırlık lezzet"

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve kentte 60 yıldır köftecilik yapan restoran zincirinin sahibi Mestan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ Köftesi'nin bölgede yaklaşık 100 yıllık bir kütür olduğunu söyledi.

Tekirdağ Köftesi'nin en büyük özelliklerinden bir tanesinin, köftenin bölgede yetişen danaların etinden hazırlanması olduğunu ifade eden Özcan, "Trakya bölgesi danalarının kullanılıyor olması ve bu bölgenin iklimi, bitki örtüsü gerçekten de köftenin ham maddesi etin nefasetine inanılmaz katkı veriyor." dedi.

Özcan, Tekirdağ'ın doğası ve deniziyle insanları cezbeden bir kent olduğunu, bahar aylarında kente gelen ziyaretçilerin arttığını belirterek, şöyle konuştu:

"Tekirdağ Köftesi'nin tüm ülkeye, hatta Avrupa'ya bile ününün yayıldığını söylememiz doğru olacaktır. Görüyoruz ki artık sadece İstanbullu değil, Türkiye'nin hemen hemen her yerinden hatta Avrupa'nın birçok yerinden yerli ve yabancı konuklar burada ağırlanıyor. Dolayısıyla Tekirdağ Köftesi'nin bu kültürünün daha uzun yıllar boyunca devam edeceğini hepimiz biliyor ve görüyoruz."

Trakya'da yetişen danaların döş kısmından alınan az yağlı kıyma, özel olarak hazırlanan iç harcı ile yoğrularak yaklaşık 10 saat buzdolabına dinlendirilmeye bırakılıyor.

Daha sonra ustalar, harcı parmak şekline getirip pişirilmeye hazır hale getiriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :