Tekirdağ 8. Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı

Tekirdağ 8. Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Alman Tarım Birliği (DLG) ve Önder Çiftçi Birliği (ÖÇB) tarafından düzenlenen 8. Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı açıldı.Süleymanpaşa...

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Alman Tarım Birliği (DLG) ve Önder Çiftçi Birliği (ÖÇB) tarafından düzenlenen 8. Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı açıldı.

Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karaevli Mahallesi'nde düzenlenen, 120 bin metrekare alanda yurt içinden ve dışından 90 firmanın katılımının sağlandığı fuarın açılış töreninde konuşan DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz, fuarı bu yıl 8'inci kez düzenlediklerini söyledi.

Fuarın çiftçi için önemli olduğunu ve verimli geçeceğine inandığını belirten Kiraz, şunları kaydetti:

"Zirai ilaç, tohum, gübre gibi bütün ürünler burada ekilmiş olarak sergileniyor. Ürünlerle ilgili bütün uygulamalar burada yapılmış ve çiftçiye sunulmuş. Çiftçilerimiz, 'verimi bir kilogram nasıl arttırabilirim?' sorusunun cevabını bu fuarda bulabilecekler. Bu fuar ile verim artırmanın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Buradaki firmaların amacı üreticinin veriminin artmasını sağlamak. Burada üretici ve makine teknoloji firmalarının bir araya gelmesini sağladık. Herkes için verimli bir fuar olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan fuarda, katılımcılar stantları gezdi.

Fuara, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ milletvekiller İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, AK Parti Tekirdağ milletvekili Mustafa Yel, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Fuar 8 Eylül'e kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :