Tek bir göz iki hayatı da aydınlatıyor

Tek bir göz iki hayatı da aydınlatıyor

Osmaniye'de küçük yaşta geçirdiği kaza sonrası bir gözü görmeyen 82 yaşındaki Fatma Özden, 2 yıl önce hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybeden 60 yıllık eşini bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Özden çifti, 60 yıllık evlilikleriyle herkese örnek oluyor. Küçük yaşlardan beri bir gözü görmeyen 82 yaşındaki Fatma Özden, hayat arkadaşı 83 yaşındaki Ahmet Özden ile yaşam mücadelesi veriyor.

Yaklaşık iki yıl önce yaşlılığa bağlı rahatsızlık sonucu görme yetisini kaybeden Ahmet Özden'in en büyük destekçisi 60 yılık hayat arkadaşı oldu.

tek-bir-goz-iki-hayati-da-aydinlatiyor-1.jpg

Görme engelli eşinin yemeğini yediren ve tüm ihtiyaçlarını gideren Fatma Özden, her cuma eşine abdest aldırıp elinden tutarak camiye kadar götürüyor. 

"Tek göz, hayatımıza ışık tutuyor"

Evliliklerinde yarım asrı devirmelerine rağmen mutluluklarını birbirlerine duydukları sevgi ve saygıya bağlayan Fatma Özden, "Hayatımın sonuna kadar her koşulda eşime destek olacağım" dedi.

Eşi ile 8 çocuklarını büyüttüklerini anlatan Fatma nine, verdikleri hayat mücadelesini şu sözlerle aktardı:

"Birlikte tarlada çalıştık. 8 çocuğumuz oldu. Hayatın zorluklarını beraber aştık. Küçük tartışmamız oldu ama hiç küsmedik. Birbirimize hep sevgi ve saygı gösterdik. Kadirli'de evimiz oldu. Çocuklarımızın hepsini evlendirdik çok şükür. Ameliyat olmasına rağmen 2 yıl önce eşim görme yetisini kaybetti. Benim sadece bir gözüm görüyor. Tek göz, hayatımıza ışık tutuyor."

tek-bir-goz-iki-hayati-da-aydinlatiyor-2.jpg

"Tek gözüyle görmeyen gözüm oluyor"

Ahmet Özden de eşiyle birbirlerini çok sevdiklerini ve 60 yıl boyunca karşılıklı tek bir kötü söz söylemediklerini ifade etti.

tek-bir-goz-iki-hayati-da-aydinlatiyor-3.jpg

Yarım asrı geçen evlilikleri boyunca hastalık ve sağlıkta birbirlerine hep destek olduklarını dile getiren Özden, "Her cuma abdestimi aldırıp beni camiye götürür. Elimden tutarak birlikte komşulara misafirliğe gidiyoruz. Günümüzün çoğunu bahçemizde geçiriyoruz. O benim elim ayağım, ben de onun hayat arkadaşıyım. 60 yıllık can dostumdan Allah razı olsun. Hayat arkadaşım, tek gözüyle görmeyen gözüm oluyor." diye konuştu.

Etiketler :