Tedbirler hiçe sayılıyor! Yasak 48 gün değil 48 saat

Tedbirler hiçe sayılıyor! Yasak 48 gün değil 48 saat

Konya'da vatandaşlar sokağa çıkma yasağı kamuoyu ile paylaşılır paylaşılmaz gece yarısı olmadan alışveriş telaşına düştü! Sosyal mesafeyi hiçe sayan vatandaşlar adeta birbirini ezdi.

Konya'da vatandaşlar sokağa çıkma yasağı medyada kamuoyu ile paylaşılınca gece yarısı olmadan alışveriş telaşına düştü! Birbirini ezercesine alışveriş yapan Konyalılar değil 2 günlük 20 gün yetecek malzemeyi almaya kalkıştı. Oysa yasak sadece 48 saatliğine geldi! Su alanlar, ekmek alanlar, sigara, meyve almaya çıkanlar sosyal mesafe kuralını hiçe saydılar! 

Selçuklu Dolapoğlu Lisesinin arkasındaki kalabalık dudak uçuklattı. Sosyal mesafeyi hiçe sayan vatandaşlar, böyle panikle hareket edilmesi halinde korona virüsün Konya'da bugüne kadar yayılmadığı kadar yayılabileceği kaygısı yarattı.

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile vatandaşların yasak süresince fırın ve eczanelere gidebileceğini duyurdu.

Altay, "Arkadaşlar Sokağa Çıkma Yasağı ile ilgili İçişleri Bakanlığımızın yazısı. ... FIRINLAR AÇIK OLACAK. Diğer açık olacak yerler de metinde yer alıyor ... Lütfen sosyal mesafeye uygun davranalım. Kalabalık ortamlar mücadelemizi zayıflatır" ifadelerini kullandı.

konyakuyy.jpg

Etiketler :