TDV Zanzibar'da bin 120 hisse kurban eti dağıttı

TDV Zanzibar'da bin 120 hisse kurban eti dağıttı

"Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temasıyla düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Tanzanya'nın Zanzibar özerk bölgesinde bin 120 hisse kurbanı dağıtıldı- Payitaht Abdülhamid dizisi oyuncusu yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, T

ZANZİBAR (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" temasıyla düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında, Tanzanya'nın Zanzibar özerk bölgesinde bin 120 hisse kurbanın dağıtımını gerçekleştirdi.

TDV'nin Zanzibar'da bin 120 hisse kurban eti dağıttığı, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş 2018 Vekaletle Kurban Kesim Programı"na katılan Payitaht Abdülhamid dizisinde "Tahsin Paşa" karakterini canlandıran sinema ve dizi film oyuncusu Bahadır Yenişehirlioğlu, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Yenişehirlioğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın kurbanına da vekalet ettiklerini ifade ederek, "Zanzibar halkına kestiğimiz kurbanları dağıtmak suretiyle gönül köprüleri inşa ettik. Bayram namazında imamın Zanzibar halkına verdiği hutbede, Türkiye'den ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahsetmiş olmasının haklı gururunu yaşadık." dedi.

Yenişehirlioğlu, Zanzibar halkının yoksulluğunun, bir Müslüman olarak kendisini ziyadesiyle müteessir ettiğini ve bu hususta herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin mazlum coğrafyalara uzattığı elin önemine işaret eden Yenişehirlioğlu, "Küresel sömürü düzeninin bu kadar yara açtığı dünyamızda Türkiye, mazlum coğrafyalara hamilik yapma görevini üstlenmiş bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak ülkemle gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

TDV Kurumsal İletişim Müdürü Yasin Dedeş ise TDV'nin 26 senedir vatandaşların üzerlerine yüklediği sorumlulukla hareket ettiklerini söyledi.

Dedeş, "Halkımızın teveccühü ve bizlerin organizasyon gücüyle gerçekleştirdiğimiz vekaletle kesim programının Tanzanya Zanzibar özerk bölgesindeki bin 120 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı için ekiplerimizle beraber Zanzibardayız." dedi.

Kurbanların tespiti, kesimi ve dağıtımı için üç gün öncesinden Zanzibara geldiklerini aktaran Dedeş, TDV ekiplerinin gerekli hazırlıkları yaparak hisse sahiplerinin kurbanlarını güvenle kesebilmeleri için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini belirtti.

Dedeş, "Buradaki halkın üzerimizdeki Türk bayrağını gördükleri anda yüzlerinde beliren tebessüm bizleri çok duygulandırdı. İnsanların gözlerindeki ışık, aslında bizim buraya bir parça et dağıtmak için değil, mazlum coğrafyalarla geçmişten gelen güçlü birlikteliğimizi ve kardeşlik köprülerimizi kuvvetlendirmek için geldiğimizi gösterdi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :