TDV Pakistan'da ramazan sevincine ortak oldu

TDV Pakistan'da ramazan sevincine ortak oldu

TDV, Karaçi'de aralarında dul ve yetimlerin de olduğu 350 aileye gıda yardımında bulundu- TDV Pakistan Proje Yöneticisi Kandemir:- "Kurtuluş Savaşı'nda Pakistanlıların bize verdiği desteği unutmamız mümkün değil. Pakistanlı kadınlar kollarındaki bilezikle

KARAÇİ (AA) - MAHMUT SERDAR ALAKUŞ - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan etkinlikleri kapsamında Pakistan'ın Karaçi şehrinde ihtiyaç sahibi 350 aileye gıda yardımında bulundu.

Vakıf, aralarında Myanmar ve Bangladeş kökenli dul ve yetimlerin de bulunduğu 350 aileye, un, yağ, şeker, mercimek, pirinç ve hurma içeren koliler dağıttı.

TDV Pakistan Proje Yöneticisi Ahmet Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TDV olarak bu yıl 64 ülkedeki 278 bölgede ramazan etkinliği düzenleyerek mazlum ve muhtaçlara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Pakistan'da düzenledikleri etkinlik hakkında bilgi veren Kandemir, bir hafta boyunca Karaçi, İslamabad ve Multan şehirlerinde bin 500 yardıma muhtaç aileye gıda yardımında bulunacaklarını ve toplamda 500 kişilik iftar düzenleyeceklerini söyledi.

- "Üzerimizde hakları var"

Pakistan'da görev almaktan mutlu olduğunu ifade eden Kandemir, iki ülke halkının birbirleriyle olan bağının daha da kuvvetlenmesi gerektiğini kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki ramazan temasını "Üzerinde kardeşinin hakkı var" olarak belirlediğini hatırlatan Kandemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özelinde ifade etmek gerekirse Kurtuluş Savaşı'nda Pakistanlıların bize verdiği desteği unutmamız mümkün değil. Pakistanlı kadınlar, kollarındaki bilezikleri maddi destek olsun diye Türkiye'ye göndermişti. Üzerimizde hakları var. Bizim de bu insanlara minnet borcumuz var. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu ramazanda da Pakistan'da olmamız gerekiyordu, elhamdülillah buradayız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :