TDV, her gün 2 bin 500 kişiye iftar verecek

TDV, her gün 2 bin 500 kişiye iftar verecek

Kocatepe Camisi avlusunda kurulan çadırdan, ramazan boyunca her gün 2 bin 500 kişi yararlanabilecek

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kocatepe Camisi avlusunda kurulan çadırda ramazan boyunca her gün 2 bin 500 kişiye iftar verecek.

TDV'nin ramazan faaliyetleri konusunda yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada,“Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman” sloganıyla ramazan yardım faaliyetlerini gerçekleştirecek vakıf tarafından, Ankara’da Kocatepe Camii avlusunda kurulan çadırda her gün 2 bin 500 kişiye iftar verileceği bildirildi.

Hayırseverler de bağışlarıyla bu hizmete katkıda bulunabilecek.

Vakfın yurt içine yönelik yardımları kapsamında hazırlanan alışveriş yardım kartları da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Her biri 100 lira değerindeki toplam 5 milyon 400 bin liralık alışveriş yardım kartı, ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı ailelere ulaştırılacak.

Yine dünyanın farklı coğrafyalarında yapılan çalışmalar kapsamında 59 bin 185 gıda kolisi, 88 ülke ve 500 bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Vakıf, ramazanda tamamen gönüllülerden oluşan ekibiyle gerçekleştireceği faaliyetlerle yurt dışında yaklaşık 8,5 milyon lira değerinde yardım dağıtacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :