TDBB'den lisansüstü öğrencileri destekleme programı

TDBB'den lisansüstü öğrencileri destekleme programı

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) Lisans ve Doktora Tezlerini Destekleme Programı 2017 yılı başvuru dönemi başladı.TDBB açıklamasına...

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin (TDBB) Lisans ve Doktora Tezlerini Destekleme Programı 2017 yılı başvuru dönemi başladı.

TDBB açıklamasına göre, Türkiye’deki üniversitelerde yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı olup tez aşamasına geçen ve tez konusu “Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklarında Yerel Yönetimler ve Kent Araştırmaları” ile ilgili olan öğrencileri destekleme programı esasları belirlendi.

Programa başvurular, 19 Haziran'a "[email protected]" adresi üzerinden yapılabilecek. Seçici komisyon tarafından belirlenen adaylara “Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Topluluklarında Yerel Yönetimler ve Kent Araştırmaları” konusundaki tez çalışmaları için destek verilecek.

Hak kazananlar, seçici komisyonun adaylarla yapacağı, akademik ve entelektüel yetkinlikleri ile araştırma projesine ilgi ve hakimiyetlerini ölçen bir mülakat sonucunda belirlenecek.

Program kapsamında, Türkiye’deki veya YÖK denkliği kabul edilen yurt dışındaki bir üniversitenin 4 yıllık örgün eğitim fakültelerinden mezun olan, erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da tecil ettirmiş, yüksek lisans öğrencileri için lisans genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.00 veya 100 üzerinden 75, doktora öğrencileri için yüksek lisans genel not ortalaması en az 4.00 üzerinden 3.15 veya 100 üzerinden 80 olan, ders aşamasını tamamlamış, tez konusunu belirleyip onaylatmış adaylar değerlendirilecek.

Başvuru süreci, gerekli evrakların tesliminden itibaren 3 ay içinde sonuçlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :