TCMB'nin faiz indirim kararı

TCMB'nin faiz indirim kararı

ASKON Genel Başkanı Koca:- "Faiz yükünden aşama aşama kurtulma seyri tarafımızdan olumlu karşılanmaktadır"

İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz indirim kararına ilişkin, "Faiz yükünden aşama aşama kurtulma seyri tarafımızdan olumlu karşılanmaktadır." açıklamasını yaptı.

Koca, TCMB'nin faiz indirim kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, faiz koridorunun üst bandında bu yıl içerisinde toplamda 225 baz puanlık düşüş yaşandığını ifade etti.

TCMB'nin ekonomideki gelişmelerin olumlu ve olumsuz yönlerini dikkate alıp gelecek açısından gördüğü olumlu fotoğrafa uygun olarak böyle bir indirime gittiğini belirten Koca, şunları kaydetti:

"Turizmde yaşanan olumsuzluğa karşın AB'ye ihracat artışı ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri ekonomiye olan güveni göstermiştir. Epey bir zamandır ülkemizin içinde yaşadığı sıkıntılı süreçler terör ve darbe girişimleri açısından devam ederken, aynı düzlemde ilişkinin zayıfladığı bazı ülkelerle yeniden iletişime geçilmesi olumlu sonuçlara sebebiyet vermektedir. Türkiye'deki siyasi istikrar ve yüksek güvenli liderlik konumu, ekonominin bozulmasına engel olacak bir zemini desteklemektedir. Milletimizin darbe girişimine karşı gösterdiği direnç aynı zamanda son derece yüksek bir moralin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Bu açıdan faiz yükünden aşama aşama kurtulma seyri tarafımızdan olumlu karşılanmaktadır."

Koca, büyük olaylara rağmen ülke ekonomisinin yüksek dirençle yoluna devam etmesinin, Türkiye'nin gücünü göstermesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Para Politikası Kurulu da bunu gözeterek faizde indirime gitmiştir ve bu doğru bir gelişimdir." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :