TCMB Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Düzenlemeyi Yürürlükten Kaldırdı

TCMB Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Düzenlemeyi Yürürlükten Kaldırdı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), piyasa mekanizmasının işlevselliğini artırmak ve makro finansal istikrarı güçlendirmek amacıyla menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemeyi yürürlükten kaldırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), piyasa mekanizmasının işleyişini güçlendirmek ve makro finansal istikrarı sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. TCMB'nin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, 6 Nisan 2024 tarihli basın duyurusunda menkul kıymet tesisi düzenlemesine yönelik sadeleşme adımları duyurulmuş ve bu düzenlemenin yakın zamanda sonlandırılmasının planlandığı belirtilmişti. Bugün ise Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile söz konusu düzenleme resmen yürürlükten kaldırıldı.

Bu adım, TCMB'nin piyasa mekanizmasını daha etkin ve işlevsel hale getirmek için attığı bir dizi adımdan sadece biri olarak değerlendiriliyor. Banka, makroihtiyati politikaları sadeleştirmeye ve finansal istikrarı güçlendirmeye odaklanarak ekonomik dengeyi korumak için kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasıyla birlikte, Türkiye'nin finansal piyasalarında önemli değişikliklerin yaşanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler