TCMB Başkanı Karahan: TL değer kazanacak

TCMB Başkanı Karahan: TL değer kazanacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, sıkı para politikasının devam edeceğini ve Türk Lirası'nın reel olarak değer kazanmasını beklediklerini açıkladı.

TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın Açıklamaları:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Arap Bankacılık Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, sıkı para politikasının devam edeceğini ve Türk Lirası'nın reel olarak değer kazanmasını hedeflediklerini belirtti.

Enflasyon ve Para Politikası:

Karahan, Türkiye'de enflasyonist durumu ele alırken, Haziran ayında manşet enflasyonda önemli bir gerileme beklediklerini açıkladı ve sıkı para politikasının devam edeceğini vurguladı.

Bankacılık Sektöründe Değerlendirme:

Bankacılık sektörünün durumunu değerlendiren Karahan, yüksek enflasyon ortamında dahi sektörün kârlılığını sürdürebildiğini ve TL mevduatlarda önemli bir artış yaşandığını belirtti. Ayrıca, bankacılık sektörünün dezenflasyon sürecinde önemli bir rol oynayacağını ve para politikasının sektöre destek olmaya devam edeceğini ifade etti.

TCMB Başkanı Karahan: TL değer kazanacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.