TCMB bankalara gerekli likiditeyi limitsiz sağlayacak

TCMB bankalara gerekli likiditeyi limitsiz sağlayacak

TCMB duyurusundan:- "Merkez Bankası tarafından bankalara gerekli likidite limitsiz olarak sağlanacaktır"- "Piyasa derinliği ve fiyat oluşumları yakından takip edilecektir. Gerekli görülmesi halinde finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankalara gerekli likiditenin limitsiz olarak sağlanacağını ve finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemlerin alınacağını açıkladı.

TCMB'den yapılan basın duyurusunda, finansal piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi amacıyla bazı tedbirler alındığı vurgulandı.

Merkez Bankası tarafından bankalara gerekli likiditenin limitsiz olarak sağlanacağı belirtilen duyuruda, bankalara yönelik gün içi likidite imkânının komisyon oranının sıfır olarak uygulanacağı bildirildi.

Duyuruda, Türk lirası likidite sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulması halinde bankalar tarafından limitsiz tutarda teminat döviz deposu getirilebilmesine imkân tanınacağı kaydedilerek, şu bilgiler de paylaşıldı:

"Bankaların döviz deposu almak üzere de kullanabilecekleri yaklaşık 50 milyar ABD doları seviyesindeki mevcut limitleri gerektiğinde artırılabilecek ve kullanım şartlarında (teminat ve maliyet) iyileştirmeye gidilebilecektir.

Merkez Bankası nezdindeki tüm piyasalar ve sistemler (Elektronik Fon Transfer ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer) işlemler tamamlanıncaya kadar açık tutulacaktır.

Piyasa derinliği ve fiyat oluşumları yakından takip edilecektir.

Gerekli görülmesi halinde, finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler alınacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :