TCDD Genel Müdürü Apaydın, Kars'ta incelemelerde bulundu

TCDD Genel Müdürü Apaydın, Kars'ta incelemelerde bulundu

KARS (AA) - TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Kars'a yapılacak lojistik merkez için incelemelerde bulundu.Apaydın, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan...

KARS (AA) - TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Kars'a yapılacak lojistik merkez için incelemelerde bulundu.

Apaydın, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile Kars Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek, lojistik merkez kurulması planlanan alanda incelemeler yaptı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalar yapan Apaydın, lojistik merkezin, uygulama ve güzergah projelerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Lojistik merkezinin Kars-Erzurum demiryolu ile irtibatını kuracak 6 kilometre ara bağlantı yol ihalesinin haziran ayında, merkezin yapım ihalesinin de temmuz ayında yapılmasının planlandığını kaydeden Apaydın, hizmete girdiğinde 500 kişin istihdam edileceği merkezin, 300 bin metrekare alanda 412 bin ton kapasiteli olacağını söyledi.

AK Parti Kars Milletvekili Arslan da uluslararası taşıma koridorları düşünüldüğünde Türkiye’nin konumunun çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin konumundan yararlanmak adına gerek demiryolu sektöründe gerek diğer sektörlerde birçok proje yapılıyor. Kars Lojistik Merkezi, Bakü-Tiflis-Kars, Kars-Iğdır-Nahçıvan ile Kars taçlanıyor. Uygulama projeleri bitme aşamasına gelmiş ve temmuzda ihaleye çıkarılacak olması da gerçekten bizi memnun etti. Bundan sonra da hep beraber inşallah takip edeceğiz. Bir an önce hem ilimizin, hem ülkemizin hizmetine projeleri sunacağız."

TCDD Genel Müdürü Apaydın, Kars'ta incelemelerde bulundu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :