TBMM'nin açılışının 100. yılına özel uluslararası sempozyum

TBMM'nin açılışının 100. yılına özel uluslararası sempozyum

TBMM (AA) - SİNAN USLU - TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un himayesinde, Meclisin açılışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında, 20-21 Nisan'da "Milli Egemenlik...

TBMM (AA) - SİNAN USLU - TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un himayesinde, Meclisin açılışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında, 20-21 Nisan'da "Milli Egemenlik ve Temsil" konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek.

TBMM'nin kuruluşunun 100. yılı kapsamında kültürel, akademik ve sosyal alanda çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve Türk Tarih Kurumu iş birliğinde Meclis'te yapılacak "TBMM'nin Açılışının 100. Yılında Milli Egemenlik ve Temsil" başlıklı sempozyum, siyaset bilimi, hukuk, uluslararası ilişkiler, iktisat, sosyoloji ve tarih gibi farklı disiplinlerden konunun önde gelen yerli ve yabancı bilim insanlarını bir araya getirecek.

Sempozyumda, milli egemenlik ve temsil konusunu doğrudan ilgilendiren küresel ve yerel düzeyde "demokrasi açığı" tartışmaları, bu alanda Türkiye'deki gelişmeler bilimsel olarak ele alınacak. Sempozyum kapsamında sunulacak bildirilerin seçiminde TBMM'nin 100 yıllık tarihine ışık tutacak çalışmalara da yer verilecek.

Sempozyum, "Siyasal, tarihsel ve hukuki açıdan egemenlik ve temsil kavramları", "Seçim sistemleri ve demokrasi", "Millet Meclisi yapısı, faaliyetleri, tartışmalar", "Siyasal partiler" ile "Temsil, parlamenter davranış ve demokrasi" başlıklarından oluşacak.

Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde yapılacak sempozyum, yurt içi ve yurt dışından konuyla ilgili akademisyen ve araştırmacıların katılımına açık olacak.

Sempozyumun Onur Kurulunda, TBMM Başkanı Şentop, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ile Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan yer alıyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :