TBMM KİT Komisyonu

TBMM KİT Komisyonu

TBMM (AA) - TBMM KİT Komisyonunda, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2013-2014 yıllarına ilişkin hesap ve işlemleri genel görüşe sunuldu.Doğusan Boru...

TBMM (AA) - TBMM KİT Komisyonunda, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2013-2014 yıllarına ilişkin hesap ve işlemleri genel görüşe sunuldu.

Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdür Vekili Sezgin Polat, yaptığı konuşmada, Doğusan AŞ'nin 1974'te yurt dışında çalışan 180 işçi tarafından 940 bin lira sermayeyle Erzincan'da kurulduğunu anımsatarak, "Daha sonra gerçek kişi ortak sayısı, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 kişiye ulaştı. İller Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Erzincan İl Özel İdaresi tüzel kişilik ortaklıklarıyla temsil edilmiştir" diye konuştu.

Yatırımın 1984'te tamamlanmasıyla yıllık 25 bin ton kapasiteli, basınca dayanıklı 100-700 milimetre asarı asbest karışımlı çimento boru ve eklentilerinin üretiminin başladığını anlatan Polat, gerçekleştirilen boru üretiminin önemli bir bölümünün büyük ortak İller Bankasına belediyelere tahsis edilmek suretiyle satıldığını aktardı.

Polat, TSE belgeli ürünlerin satışlarının fabrikadan perakende olarak ve il bayilikleri tarafından yapıldığını kaydetti.

Daha sonra Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 2013-2014 yıllarına ilişkin hesap ve işlemleri genel görüşe sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :