TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay:- "(İstanbul'daki askeri helikopter kazası) Daha önce de aynı modeldeki helikopterler kaza yaptı. İncelemelerin tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Gerekirse bu helikopterler TSK envanterinden çıkartılmalıdır"-

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İstanbul'daki askeri helikopter kazasına ilişkin, "Daha önce de aynı modeldeki helikopterler kaza yaptı. İncelemelerin tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Gerekirse bu helikopterler TSK envanterinden çıkartılmalıdır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, yerinden söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri liselerden atılan öğrencilerin durumuna değindi. Ağıralioğlu, hiçbir güvenlik soruşturması yapılmadan 16 bin 509 kişinin askeri liselerden atıldığını öne sürdü. KHK ile atılan askeri lise öğrencilerinin mağdur edildiğini savunan Ağıralioğlu, devletin bu mağduriyeti ortadan kaldırması gerektiğini belirtti.

Yavuz Ağıralioğlu, Dışişleri Bakanlığının Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine ilişkin tutumunun sonuç verdiğini ve Çin Hükümeti'nin iddialara video görüntüsü ile cevap vermek zorunda kaldığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, İstanbul'daki helikopter kazasında şehit düşen 4 askere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Askeri helikopter kazalarına değinen Akçay, "Daha önce de aynı modeldeki helikopterler kaza yaptı. İncelemelerin tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Gerekirse bu helikopterler TSK envanterinden çıkartılmalıdır." diye konuştu.

Akçay, Çin Hükümeti'nin Uygur Türklerine yönelik baskılarına da değinerek, birçok aydın, gazeteci, yazar ve akademisyenin hapishanelerde tutulduğunu vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, aralarında eş genel başkanlarının bulunduğu milletvekili arkadaşlarının İstanbul'da basın açıklaması yapmak istediğini ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "onları yürüten adam değildir" şeklindeki açıklamasından sonra basın açıklamalarının engellendiğini iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de askeri helikopter kazasında şehit olan 4 askere rahmet dileğinde bulundu. Özel, "Aynı modeldeki helikopterler daha önce de kaza yaptı. Aynı modelde 25 helikopter var. Bunların bakımlarının yapılması lazım. Gerekiyorsa uçuşlarının kaldırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise helikopter kazasında şehit olan 4 askere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Turan, Meclis Başkanlığının kök hücre nakli kampanyasını hatırlatarak, herkesi kan ve kök hücre bağışına davet etti. Turan, Kahramanmaraş'ın kurtuluş yıl dönümünü anımsatarak, Kahramanmaraşlıların Fransızlara karşı 22 gün süren direniş gösterdiğini, dün Sütçü İmamlar çıkaran bu milletin bugün Ömer Halisdemirleri çıkarttığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :