TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

"Avrupa, Orta Çağ karanlığına gömülmüştür ve yeniden hortlayan bir haçlı ittifakında birleşiyor. Avrupa'da Müslüman karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı sadece Türkiye ve Müslümanlar için değil, Avrupa'nın barışı ve dünya barışı için de ciddi bir tehlike"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Avrupa, Orta Çağ karanlığına gömülmüştür ve yeniden hortlayan bir haçlı ittifakında birleşiyor. Avrupa'da Müslüman karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı sadece Türkiye ve Müslümanlar için değil, Avrupa'nın barışı ve dünya barışı için de ciddi bir tehlike." dedi.

Aydın, Gölbaşı Belediyesi ve Toplumsal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen programda, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Ahmet Aydın, burada yaptığı konuşmada, çok önemli bir süreçten geçildiğini belirterek, herhangi siyasi parti ya da herhangi bir kişi için değil, herkesin Türkiye'nin geleceği için oy vereceğini söyledi.

Aydın, Türkiye'nin artık eski hastalıklarından ve ayağındaki prangalardan kurtulması, darbelerle anılmayan bir ülke olması için gayret ettiklerini dile getirdi.

Suriye'de yaşananlara değinen Aydın, şunları kaydetti:

"Hani uluslararası kuruluşlar, Birleşmiş Milletler, batı neden sesini çıkarmıyor? Niye Arakan’da dökülen kanlara seyirci kalıyor? İdlib ve Halep'te katledilen Müslümanlara neden duyarsız kalıyor? Çünkü onlar sadece kendi renginden, kendi dininden olursan, onlar gibi inanırsan sana sahip çıkar. Dünyaya demokrasi dersi vermeye çalışan, temel haklar, kişi hakları diyen ve bu anlamda hiç kimseye fırsat vermeyen Avrupa, o çifte standardını bir kez daha ortaya koymuştur. Batı medeniyeti çökmüştür. Avrupa, Orta Çağ karanlığına gömülmüştür ve yeniden hortlayan bir haçlı ittifakında birleşiyor. Avrupa'da Müslüman karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı, sadece Türkiye ve Müslümanlar için değil, Avrupa'nın barışı ve dünya barışı için de ciddi bir tehlike."

Aydın, daha sonra Gölbaşı ilçe esnafını ziyaret ederek, halk oylamasında destek istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :