TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi Akbaşoğlu:

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi Akbaşoğlu:

"Meclisimiz, üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi. Bundan sonra söz, yetki ve karar yargınındır"

ÇANKIRI (AA) - TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milletvekillerine ait fezlekelere ilişkin, "Meclisimiz, üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi. Bundan sonra söz, yetki ve karar yargınındır." dedi.

Akbaşoğlu, Çankırı'da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'de 139 milletvekiline ait 682 fezlekenin Adalet Bakanlığına gönderildiğini hatırlattı.

Meclis'teki sürecin işleyişini anlatan Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti'li milletvekilleri tarafından dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bir anayasa değişikliği teklifi ortaya konuldu. TBMM'de 376 oyla kabul edilerek Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmak suretiyle Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonundan oluşan karma bir komisyon kuruldu. 139 milletvekiline ait 682 fezleke karma komisyonda bulunuyordu. Milletvekillerine ait fezlekelerle ilgili teslim tutanağı tutuldu. Akabinde Meclis'te bulunan tüm dosyalar Adalet Bakanlığı yetkililerine teslim edildi."

Dokunulmazlıklarla ilgili kamuoyunda bir kanaatin oluştuğunu vurgulayan Akbaşoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yoğun talebin söz konusu olduğunu, gittikleri her yerde halk tarafından bunu duyduklarını kaydetti.

Akbaşoğlu, Adalet Bakanlığının milletvekillerine ilişkin dosyaları yetkili mahkeme ve savcılıklara gönderdiğini dile getirerek, "Meclisimiz, üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi. Bundan sonra söz, yetki ve karar yargınındır. Yargı, bu dosyaları incelemek suretiyle ceza kanunlarına ilişkin herhangi bir suç teşkil eden husus varsa bunu belirleyip ona göre ceza kanunundaki karşılığını verecek. Eğer bir suç söz konusu değilse onun da yargılanıp berat kararıyla bu sürecin neticelenmesine karar vermek durumunda." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :