TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop:

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop:

Avrupa devletleri arasında en çok hükümet kuran ve en kısa hükümet olan ülke Türkiye. Bu yüzden Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı var"

SAMSUN (AA) - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, "Avrupa devletleri arasında en çok hükümet kuran ve en kısa hükümet olan ülke Türkiye. Bu yüzden Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı var." dedi.

Şentop, Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezinde düzenlenen "Yeni anayasa" konulu konferansa katıldı.

Yeni anayasanın Türkiye'nin istikrarı için önemli olduğunu vurgulayan Şentop, şunları kaydetti:

"Bizim vesayet ile süren 15 yıllık mücadeleyi, geri dönülmez hale getirmemiz lazım. İlk defa bu anayasa değişikliği ile anayasanın işleyiş mantığına, sistem mantığına dokunan bir değişiklik yapıyoruz. 50 yıldan fazla devam eden o darbeci vesayetçi anlayışı bir daha geri dönmeksizin tasfiye ediyoruz. Cumhuriyetin 94. yılındayız ama 65. hükümetindeyiz. Bu hükümetlerin 47'si 2 yıldan az süre ile görev yapmış. Dolayısıyla Türkiye'de siyasi istikrarsızlık var. Avrupa devletleri arasında en çok hükümet kuran ve en kısa hükümet olan ülke Türkiye. Bu yüzden Türkiye'nin yeni anayasaya ihtiyacı var."

Bu zamana kadar 18 anayasa değişikliği yapıldığını ve değişiklerin anayasanın sözü ile ilgili olduğunu aktaran Şentop, "Bizim asıl sorunumuz anayasanın sözüyle ilgili değil anayasanın ruhuyla ilgili bizim sorunumuz var. Bu bakımdan 19. değişiklikle ilk defa anayasanın mantığına, felsefesine, paradigmasına dokunan bir değişiklik yapıyoruz." ifadelerini kullandı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :