Tayvan'ın yeni "güney politikası"

Tayvan'ın yeni "güney politikası"

Tayvan, güneydeki bazı ülkelerle ekonomik ilişkileri geliştirmek amacında dört madde oluşturdu

PEKİN (AA) - Tayvan, "güney politikası" çerçevesinde güneydeki bazı ülkelerle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için dört ana başlık belirledi.

Focus Taiwan'ın haberine göre, Tayvan lideri Tsai Ing-wen, Güney ve Güneydoğu Asya ülkeleri, Yeni Zelanda ve Avustralya ile ekonomik bağları güçlendirmeyi amaçlayan yeni "güney politikasının" ilk yılında yapılacakları dört ana maddede topladı.

Tsai, bu dört ana maddeyi, bu ülkelerle, üst düzey karşılıklı ziyaretlerin artırılması ve sanayileri konusunda araştırma yapılması, yabancı düşünce kuruluşlarıyla işbirliği, Tayvanlı iş adamlarının yatırımlarının daha iyi korunması için ilgili ülkelerle çeşitli anlaşmalar imzalanması ve bölgede Tayvan'ın ev sahipliğinde tanıtım fuarları organize edilmesi gibi kısa sürede somut sonuçların elde edilebileceği projelere odaklanılması olarak sıraladı.

Tayvan Başkanlık Ofisi geçen ağustos ayında yeni "güney politikası"nın ana ilkelerini onaylamış, eylül ayında da Tayvan meclisi tanıtım planını duyurmuştu.

Tayvan'ın yeni güney politikası 10 Güneydoğu Asya, 6 Güney Asya ülkesinin yanı sıra Yeni Zelanda ve Avusturalya'yı kapsıyor. Tayvan bu politikayla tek pazara bağımlılığı en aza indirmeyi, ihracat çeşitliliği ve kapsamını genişletmeyi hedefliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler