Tayland'da Uber ve Grab yasaklandı

Tayland'da Uber ve Grab yasaklandı

BANGKOK (AA) - Tayland'da internet uygulamaları yardımıyla motosikletli taksicilik hizmeti sunan Uber ve Grab'a yasak getirildi.Kara Ulaşımı Bakanlığı...

BANGKOK (AA) - Tayland'da internet uygulamaları yardımıyla motosikletli taksicilik hizmeti sunan Uber ve Grab'a yasak getirildi.

Kara Ulaşımı Bakanlığı yetkililerinden Nanthapong Cherdchoo, UberMoto ve GrabBike hizmetlerinin yasa dışı olarak çalıştığını ve toplu taşıma aracı olarak kayıtlı olmadığını söyledi.

Nanthapong, Uber ve Grab çalışanlarının faaliyetlerini sürdürmeleri halinde yasal işlemle karşılaşacaklarını belirtti.

Diğer yandan, Uber sözcülerinden Amy Kunrojpanya, yaptığı açıklamada, yasağın kendileri için geçici bir bekleme olacağını kaydederek, hizmetlerine en kısa zamanda devam etmeyi umduklarını ifade etti.

Kunrojpanya, yasaları, internet uygulaması yardımıyla taksicilik hizmeti verilmesine olanak sağlamayan ülkede, Uber'in gerekli düzenlemeler yapılması için yetkililerle görüşmeyi sürdürdüğünü vurguladı..

Uber birçok ülkede haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle protestolara neden oluyor.

2009 yılında kurulan ve kısa sürede piyasa değeri 50 milyar dolara ulaşan Uber son bir yılda İspanya, Belçika, Romanya, Hollanda, İtalya ve Almanya dahil birçok ülkede yasaklandı. Ancak taksi müşterilerinin Uber'e yönelik talebi şirketin yasal boşluklardan ve denetim yetersizliğinden faydalanarak faaliyetlerini devam ettirdiğine işaret ediyor.

Uber, akıllı telefonlara yüklenebilen uygulamasıyla istekli araç sahiplerini yolcularla buluşturarak daha uygun fiyatlarla taksicilik hizmeti sunuyor. Taksiciler, kendileri gibi plaka için para ödemeyen Uber'in vergi kaybına ve haksız rekabete neden olduğunu ve uygulamanın yolcular için güvenlik sorunu yarattığını savunuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :