Manşetler
Günün Haberleri
Arşiv
Sitene Ekle
Memleket
  • Yerel
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Konya 2 °C
24
22:27 'Acı(n)mak için Değil, Anlamak için Down Sendromu Tarihi' kitabını Şule Uzel anlattı
20:43 Çağdaş Atan taraftardan sabır ve destek istedi
20:39 Recep Uçar maçı beğendi: Üst seviye bir mücadele oldu
20:35 Alacabel’de kar yağışı etkisini gösterdi
20:33 Seydişehir polisi şüpheli araçtan 4 ruhsatsız tabanca ele geçirdi
20:28 Şeb-i Arus törenleri bu yıl ilk kez Karaman’dan başladı
20:24 Beyşehir'in yağışla imtihanı: 5 ayrı kazada 10 yaralı
20:22 Başkan Altay, Brezilya’daki Mercociudades Zirvesi’ne katıldı
19:07 Konyaspor’da Tek Soru: Gol Nasıl Atılıyordu?
15:42 AKOM: Konya’da Hafta Sonu Sağanak Yağış Etkili Olacak
Günün tüm haberleri
  1. Anasayfa

  2. Foto Galeri

  3. Dünya

  4. Tavuk döner için günlerce bekliyorlar

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 1 111

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Sawah Besar bölgesinde sokakta kurduğu seyyar tezgahta dürümde tavuk döner satan 33 yaşındaki Muğlalı Muhammed Mustafa, siparişlere yetişemiyor. Sosyal medyada lezzetli tavuk döneriyle ünlenmesinin ardından taleplere yetişemeyen ve iş ortaklığı teklifleri artan Mustafa, yoğun talebi karşılamak için restoran açmayı planlıyor.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 2 211

Endonezya’da 10 yıldır yaşadığını, son 5 yıldır döner işiyle uğraştığını belirten Mustafa, ''Türkiye’de Gümrük İşletme bölümü okudum. İşim dolayısıyla daha önce Çin’de yaklaşık 5 yıl yaşadım. Endonezya’ya taşındıktan sonra başka ticari işlerle de uğraşmıştım. Ama diğer işlerime göre döner işi biraz daha iyi oldu.'' dedi. 

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 3 311

Dönerlerinin son dönemde birkaç YouTuber'ın kanalında yayımlamasının ardından bir anda ünlendiğini dile getiren Mustafa, görüntülerin bazı yerel kanallara da konu olması sonrasında Endonezyalıların ilgisinin daha da arttığını ifade etti.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 4 411

Mustafa, bazen 3 gün öncesinden siparişlerin dolduğunu ve bazı günlerde de aynı gün gelen müşterinin 4 saat bekledikten sonra ancak döner alabildiğini dile getirdi.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 5 511

Endonezya’da pek bulunmayan Türk baharatları ve döner sosunun tat olarak sevildiğini belirten Mustafa, döner için lavaş ekmeklerini tezgahta taze olarak pişirmelerinin de müşterilerin hoşuna gittiğini söyledi.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 6 611

Eşinin Endonezyalı olduğunu ve iki çocukları bulunduğunu belirten Mustafa, ''Günde 300’den fazla döner satıyoruz. Yoğunluk olduğu için önceden gelenlerin isimlerini kaydediyoruz. Şu anki yerimiz küçük olduğundan mevcut talebe yetişemiyoruz.'' diye konuştu.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 7 711

Ünlenmesiyle ortaklık tekliflerinin de arttığını anlatan Mustafa, ''Başkent ve diğer şehirler için şube çalışmalarımız oldu. Ülke genelinde de en doğudaki Papua’dan batıdaki Açe bölgesine kadar 200’den fazla şube açılması yönünde talep var.'' dedi.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 8 811

Cakarta’da ''İstanbul Kebab'' ismiyle hizmet veren seyyar tezgahta, küçük boy döner 9 bin rupiah (yaklaşık 4 lira), büyük boy ise 18 bin rupiaha (yaklaşık 7,5 lira) satılıyor.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 9 911

Müşterilerden 28 yaşındaki Elies Lina Mulyani, yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek ''Türk döner ve kebaplarını seviyorum. Burada satılan dönerin ününe YouTube videosunda denk geldim. Döner almak için de başkente 2 saat mesafedeki Bekasi bölgesinden geliyorum. Başkentte satılan diğer dönerlerden farklı gözüküyor. Taze ürünler kullanıyor.'' ifadelerini kullandı.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 10 1011

Burada satılan döneri çocuğu dahil çok sayıda kişinin bahsetmesinin ardından merak ettiğini ve sosyal medyada görüntülerini de izlediğini söyleyen 55 yaşındaki Amir Salim, "İki gün önce geldiğimde siparişler dolu olduğu için döner alamadım ancak bugüne döner sırasında yer bulabildim." dedi.

Tavuk döner için günlerce bekliyorlar 11 1111

21 yaşındaki Nicky Pratama da ''Sosyal medyadaki görüntülerde buradaki dönere yoğun bir ilgi olduğunu gördüm. 2 gün öncesinden ancak döner sırasında yer bulabildim. Döner için buraya 2 saat uzaklıktaki Depok bölgesinden geliyorum.'' diye konuştu. Pratama ayrıca döneri tavuğun yağlı olmaması ve kullanılan baharatlar nedeniyle lezzetli bulduğunu kaydetti.

Memleket © 2005
Anasayfa
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Sitene Ekle
  • Konya Haberleri
  • Selçuklu Haberleri
  • Karatay Haberleri
  • Meram Haberleri
  • Mevlana Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Memleket
Haberler
  • Son Haberler
  • Manşetler
  • Yerel
  • Ekonomi
  • POLİS-ADLİYE
  • Konyaspor
  • Yaşam
  • Dünya
  • Spor
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • EĞİTİM
  • Türkiye
  • İlçeler
  • Gündem
  • Politika
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin