Tatilcilerin gözdesi "mavi tur"

Tatilcilerin gözdesi "mavi tur"

Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden olan Ayvalık'tan ada ve koylara düzenlenen mavi turlar, bayram tatilinde ilgi odağı oldu- Bayramın 2. gününden itibaren günde en az 5 bin kişiyi mavi tura çıkaran tekne sahipleri, talebin geçen yıla göre yüzde 20'nin üz

BALIKESİR (AA) - SUAT SALGIN - Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden irili ufaklı 22 ada ve koylara yönelik düzenlenen mavi turlar, tatilcilerin gözdesi haline geldi.

Maden, İncirli, Kara, Güneş, Çıplak, Melina, Pınar gibi adaları görmek ve adeta birer akvaryum görünümündeki koylarda denize girmek isteyenlerin mavi turlara ilgisi, tekne sahiplerini mutlu ediyor.

Ayvalık Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Ahmet Kemer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatifin irili ufaklı 18 gezi teknesi bulunduğunu söyledi. Bu yıl mavi tura farklı bir ilgi olduğunu ifade eden Kemer, günlük kişi başı 40 lira karşılığında adalar turu yaptıklarını anlattı.

Gezi teknelerinde sardalya ya da papalina balığı, salata ve karpuzdan oluşan menüyü sınırsız olarak müşterilerine sunduklarını ifade eden Kemer, özel teknelerde de genellikle bu tür yemeğin verildiğini aktardı.

Adalar zengini olan Ayvalık'tan kalkan teknelerin adalara uğradığını, koylara yanaşarak ziyaretçilerin denize girmelerine imkan tanıdığını belirten Kemer, şöyle konuştu:

"Bu koylardaki el değmemiş deniz, pırıl pırıl ve tertemiz. Türkiye'nin dört bir yanından hatta yurt dışından ziyaretçiler, adalar turundan adeta büyüleniyor. Sabahtan akşama kadar denizde unutulmaz bir gün yaşıyorlar. Bu yıl 9 günlük bayram tatilini çok yoğun geçirdik. Özellikle bayramın ikinci gününden itibaren günde en az 5 bin kişiyi mavi tura çıkardık. 2 bin 500'ünü kooperatif, diğerlerini de özel tekneler taşıdı. Geçen yıla göre ağırladığımız turist sayısında yüzde 20'nin üzerindeki artış, tekne sahiplerini mutlu etti."

- 35 yıldır böyle ilgi olmadı

Tekne sahiplerinden Eşref Jale ise mavi tura katılan turist sayısında adeta patlama yaşandığını dile getirerek geçen yıllarda en fazla 4 bin olan günlük tekneyle geziye çıkanların sayısının 9 günlük bayram tatilinde günde 5 bine ulaştığını söyledi.

Yaklaşık 35 yıldır Ayvalık'ta adalar turu yaptıklarını ifade eden Jale, "Bunca yıldır görmediğim bir ilgiyle karşılaştım. Tekneler hep dolu kalktı. Rekor kırdık diyebilirim. Yaz sezonu biraz geç başlayınca vatandaşlar tatili epey özlemiş." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :