"Tatil kurbanlık fiyatları düşürebilir"

"Tatil kurbanlık fiyatları düşürebilir"

İKEO Başkan Yardımcısı Kocaoğlu: - "Bu yıl Kurban Bayramı tam tatil sezonuna denk geldi. Bayram tatili de 10 güne çıkarıldı. Zaten çok sayıda vatandaş şehir dışındaydı. Şimdi bir de bu tatili fırsata çevirmek isteyen vatandaşlarla İstanbul boşalacak. Hayv

İSTANBUL (AA) - MEHMET ALİ DERDİYOK - İstanbul Kasaplar Esnaf Odası (İKEO) Başkan Yardımcısı Murat Kocaoğlu, bu yıl Kurban Bayramı'nın tatil sezonuna denk geldiğini belirterek, "Bayram tatili de 10 güne çıkarıldı. Zaten çok sayıda vatandaş şehir dışındaydı. Şimdi bir de bu tatili fırsata çevirmek isteyen vatandaşlarla İstanbul boşalacak. Hayvan sahipleri son günlere doğru istedikleri rakamlarda satamayacak. Dolayısıyla fiyatlar düşecek." dedi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, kurbanlık bulma telaşı yaşayan vatandaşlar, pazarların yolunu tutuyor.

Sıkı pazarlıkların olduğu kurbanlık pazarlarında, bazı vatandaşlar fiyatların yüksek olduğu düşüncesiyle umduğunu bulamadan ayrılırken, bazıları da ortak sayısını artırarak da olsa kurbanını alıyor.

- "Fiyatları özellikle İstanbul'da yüksek buluyorum"

İKEO Başkan Yardımcısı Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşlara, öncelikle alacakları hayvanın kurbanlık şartı taşıyıp taşımadığını kontrol etmelerini önerdi.

Kocaoğlu, büyükbaş kurbanların 2 yaşını, küçükbaşların en az 1 yaşını doldurması gerektiğini anlatarak, hayvanlarda körlük, kesik kulak, kırık boynuz, hastalık ve sakatlık gibi problemlerin olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kurban fiyatlarının illere göre farklılık gösterdiğini dile getiren Kocaoğlu, İstanbul'da canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatının 21-24 lira arasında değiştiğini, büyükbaşın da 19 liradan başladığını kaydetti.

Fiyatları özellikle İstanbul'da yüksek bulduğunu aktaran Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu yıl Kurban Bayramı tam tatil sezonuna denk geldi. Bayram tatili de 10 güne çıkarıldı. Zaten çok sayıda vatandaş şehir dışındaydı. Şimdi bir de bu tatili fırsata çevirmek isteyen vatandaşlarla İstanbul boşalacak. Herkes gittiği köyünde kurban kesecektir. Bu yüzden bu yıl İstanbul'da kurban satışlarının fazla olacağını tahmin etmiyorum. Hayvan sahipleri son günlere doğru istedikleri rakamlarda satamayacak. Dolayısıyla fiyatlar düşecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :