Taşkın nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarına destek

Taşkın nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarına destek

Edirne'de, Meriç Nehri'nin debisinin yükseldiği bazı bölümlerde mahsur kalan sokak köpekleri, AFAD ekipleri ve hayvanseverler tarafından besleniyor

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Meriç Nehri'nin debisinin yükselmesi sonucu bazı bölgelerde mahsur kalan sokak köpeklerini, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile hayvanseverler doyuruyor. 

Bosnaköy köyü yolunun üzerinden nehir sularının akması nedeniyle bazı köpek yavruları Süvari Köprüsü mevkisinde mahsur kaldı. Gün aşırı bölgeye giden AFAD ekipleri ve hayvanseverler, köpekler için yiyecek bırakıyor. 

 

- "Yavrusunu doyurmak için suda yüzen köpekler var"

 

Edirne Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Vahdet Malik, AA muhabirine, mahsur kalan köpekleri beslemek için sık sık bölgeye geldiklerini söyledi. 

Bazı köpeklerin yavrusunu beslemek için karşı kıyıya geçtiğini ve yiyecek bulmak için yüzerek geri döndüğünü gördüğünü belirten Malik, şöyle konuştu:

"Köprüde yavrulayan köpeklere botla gidemedik, AFAD'dan yardım istedik. Suyu geçerek getirdiğimiz yemekleri köpek yavrularına ulaştırdık ama yavrularını doyurmak için yüzerek karşıya geçen köpeği bugün göremedim. Endişem, yüzerken boğulması."

Hayvanlara yiyecek bırakan AFAD ekipleri, yavrularını besleyen köpeğin yaşadığını da gördü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :