"Tarla anlaşmazlığı cinayeti" davası

"Tarla anlaşmazlığı cinayeti" davası

Adana'da iki aile arasında tarla anlaşmazlığını nedeniyle çıkan kavgada bir kişinin öldürülmesi ve iki kişinin yaralanmasıyla ilgili 6 sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana’da iki aile arasında tarla anlaşmazlığını nedeniyle çıkan kavgada bir kişinin öldürülmesi ve iki kişinin yaralanmasıyla ilgili 5'i tutuklu 6 sanığın yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Tarık Yanardağ, Cihan Gezici, Halil İbrahim Özer, Cumali Ağiş ve kardeşi Ali Ağiş, tutuksuz yargılanan Mahmut Kardaşlar ile maktul Hüseyin Kardaşlar’ın eşi Fadime Kardaşlar ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanıklardan Özer, dedelerinden miras kaldığını iddia ettiği yaklaşık 82 dönüm tarla yüzünden 30 yıldır Kardaşlar ailesi ile aralarında anlaşmazlık yaşandığını belirtti.

Tarlanın tapusunun kendilerine ait olduğunu ancak buna rağmen burayı maktul Hüseyin Kardaşlar’ın kullandığını ileri süren Özer, şöyle devam etti:

"Tarlaya mısır ekilmişti. Hasattan sonra burayı bizim ekeceğimizi söyledik. Hüseyin telefonla beni arayıp, 'Davamız var sonucunu bekleyin’ dedi. Ben de ’30 yıldır tapusuz, siz kullanıyorsunuz, bundan sonra da ben kullanacağım’ dedim. Bunun üzerine küfür etti. Tarlayı sürmeye gittiğimizde Hüseyin ve Mahmut, tarla başında bekliyordu. Üzerimize ateş edilmeye başlandı. Orada bir boğuşma oldu. Karanlık olduğu için olayı bizzat görmedim. Ele geçirilen 4 tüfek ve bir tabancayı ise evime kimin bıraktığını bilmiyorum."

Ali Ağiş, sanıklardan Tarık Yanardağ'ın maktulün elindeki tüfeği almaya çalıştığını belirterek, "Tarık’ın elinden düşen bıçağı yerden aldım. Bu sırada Hüseyin yerdeki tüfeği almak isterken kendisine birkaç kez bıçak salladım. Hüseyin kendinden geçince bıçağı yere attım.” ifadesini kullandı.

Tarık Yanardağ da kavga sırasında Ali Ağiş'in bıçakla Hüseyin’e vurduğunu gördüğünü öne sürdü.

Mahmut Kardaşlar ise amcası olan maktule 2-3 kişinin saldırdığını ileri sürerek "Birkaç kişi de beni yatırıp vurdu. Amcam yerdeyken biri elinde tüfekle başına gelip, ‘Ne oldu öldün işte, tarla senin mi?’ gibi şeyler söyledi.” dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan 5'inin tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Yüreğir ilçesi Paşaköy Mahallesi'nde 12 Ağustos’ta tarla anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada, Hüseyin Kardaşlar öldürülmüş, Tarık Yanardağ ve Mahmut Kardaşlar ise yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :