Tarım sektörünün temsilcileri Çorum'da buluştu

Tarım sektörünün temsilcileri Çorum'da buluştu

Çorum'da bu yıl 5'incisi düzenlenen tarım fuarı, 40 ilden 400 firmanın katılımıyla açıldı

ÇORUM (AA) - Çorum'da bu yıl 5'incisi düzenlenen tarım fuarı, 40 ilden 400 firmanın katılımıyla başladı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Fuar ve Sergi Kompleksi'nde düzenlenen fuara üreticiler ve firmaların yanı sıra çeşitli kurumlar ilgi gösterdi.

Vali Necmeddin Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, fuara gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu, katılım sayısının her geçen yıl arttığını belirtti.

Çorum'un tarım sektöründe daha iyi noktaya gelebilmesi için paydaşlarla iyi koordinasyon sağladıklarını dile getiren Kılıç, "Gerek milletvekillerimiz, gerekse diğer kurumlarımız ve üreticilerimizle iyi bir diyaloğumuz var. Yıllar sürebilecek bir faaliyeti birkaç ayda çözebiliyoruz. Bu iş birliği inşallah her alanda olduğu gibi tarım sektöründe ve tarımsal sanayide de kentimizi daha üst seviyeye taşıyacaktır." dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da AK Parti hükümetinin tarım sektörüne verdiği desteğe dikkati çekerek, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun ise bakanlık tarafından geliştirilerek uygulamaya konulan "Milli Tarım Projesi"nin Türkiye'nin tarım alanındaki potansiyelini ve hedefini ortaya koyduğunu, bu kapsamda verilecek desteklerle çiftçilerin ve üreticilerin daha güzel çalışmalara imza atacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Vali Kılıç ve beraberindekiler, stantları gezerek katılımcılarla sohbet etti.

Tarımsal makine ve ekipmanlar, traktör ve çeşitli araçlar, yöresel ürünlerle tarım sektöründe faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşların ürün ve hizmetlerinin sergilendiği fuar, 27 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :