Tarım Kredi Kooperatifi zeytin üreticisini mağdur etti

Tarım Kredi Kooperatifi zeytin üreticisini mağdur etti

Zeytin üreticileri, Tarım Kredi Kooperatifi'nin 90 lira olarak açıkladığı zeytin kilogram fiyatına karşın ürünlerinin alınmaması nedeniyle mağdur durumda.

İznik ilçesine bağlı Boyalıca Köyü'nde üretim yapan çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifi'nin seleleri bırakmasına rağmen zeytinleri almaya gelmediğini belirtti. Kooperatifin fiyatı yüksek bulduğu ve ürünleri almama kararı aldığına dair dedikoduların dolaştığını ifade eden çiftçiler, zeytinlerini Tarım Kredi Kooperatifi'ne satarak borçlarını ödemeyi planlamışlardı.

Ancak Tarım Kredi Kooperatifi'nin henüz zeytin alımına gelmemesi, üreticileri zor durumda bıraktı. Çiftçiler, kooperatifin aldığı diğer tarım ürünleri için borçlandıklarını ve zeytin satışından elde edecekleri gelirle bu borçları ödemeyi planladıklarını dile getirdi.

Tarım Kredi Kooperatifi'nin zeytin alımı yapmaması nedeniyle çiftçiler, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, "Zeytini almıyorlar. Vatandaşın borcu var. Bütün ilacımı, gübremi Tarım Kredi Kooperatifi'nden alıyorum. 'Zeytinde öderim' diye. Ama zeytini almayınca mağdur olduk. Çok az ürün var. Verdiğin beyana göre alıyor. Boyalıca'nın yarısı mağdur durumda." şeklinde konuştular.

Öte yandan, Marmarabirlik, zeytin alım kampanyasını hızla sürdürerek üreticilere 125 lira kilogram başına fiyat açıkladı ve satın aldığı ürünlerin yarısını peşin olarak üreticilerin hesaplarına yatırdı. Bu hamle, Marmarabirlik'in zeytin üreticilerine sağladığı destekle dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler